Proljetne temperature
73

Decembarska kafa na suncu i druženje u prirodi izmamili brojne Mostarce i njihove goste

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Decembarska kafa na suncu i druženje u prirodi izmamili su brojne Mostarce i njihove goste pa su tako u ugostiteljskim objektima pod sunčanim nebom danas tražilo mjesto više, dok su ulice, trgovi i parkovi bili puni posjetilaca svih generacija.

Prava proljetna atmosfera vlada je u najvećem hercegovačkom gradu, uvjerila se ekipa portala Klix.ba prilikom obilaska grada, u kojem su danas temperature zraka sezale čak do 15 stepeni prema službenim podacima, dok je na asfaltu pod sunčevim zrakama klima bila znatno toplija.

Najveća gužva je zabilježena na gradskoj šetnici gdje se održava decembarska manifestacija Advent u Mostaru koja tokom ovog mjeseca svojim bogatim sadržajima okuplja sve generacije kako iz Mostara , tako i okolnim mjesta ali i posjetilaca najvećeg grada na Neretvi.

Tako je park bio pun razigrane djece, ali je mnogo i onih koji su iskoristili ovo vrijeme za druženje u prirodi, te se fotografirali u posebnom blagdanskom ambijentu ispunjenom hiljadama zanimljivih ukrasa.

Ono što je bez sumnje danas bilo najdraže Mostarcima je, svakako ispijanje kafe ili nekog omiljenog napitka uz druženje pod sunčanim nebom, pa se tako na terasama doslovno tražilo mjesto više, te su pojedini omiljeni napitak uzeli za ponijeti u prirodu.

Inače je zadnjih dana u Mostaru povećan broj gostiju koji dolaze iz brojnih svjetskih zemalja, kao i građana naše zemlje koji iz dijaspore stižu kako bi u svojoj domovini proslavili božićne i novogodišnje blagdane sa svojim najmilijima.

Mostar prema najavi gradske administracije za doček Nove godine, u koju će Mostarce i njihove goste uvesti regionalna muzička zvijezda Željko Joksimović, očekuje oko 100 hiljada posjetilaca, te pune sve smještajne kapacitete, čak i u okolnim mjestima.