Nail Šećkanović
0

Deblokirana gradnja autoputa na koridoru 5-C

SRNA
Nail Šećkanović
Nail Šećkanović
Gradnja dionica autoputa na koridoru 5-C, za koje su obezbijeđena sredstva evropskih banaka, uskoro će biti nastavljena, a sporne tačke oko Počitelja i Blagaja bit će rješavane naknadno, rekao je ministar saobraćaja i komunikacija Federacije BiH Nail Šećkanović.

"Gradnja dionica na koridoru treba da bude nastavljena uskoro. Čekamo da Dom naroda Parlamenta FBiH ratifikuje kreditni sporazum i u roku od pet dana možemo zaključiti prvi ugovor iz kredita dobijenog od evropskih banaka", rekao je Šećkanović za današnji broj "Nezavisnih novina".

On je naveo da će odmah nakon toga biti ugovorena izgradnja prvog velikog tunela na koridoru dugog oko tri kilometra i vrijednog oko 54 miliona eura. 

Šećkanović je rekao da je Ministarstvo prostornog uređenja pripremilo izmjenu Zakona o prostornom planiranju čija je suština da se dozvole za sve četiri dionice mogu dobijati prije usvajanja novog prostornog plana. 

"Dopunu zakona treba još da usvoji Dom naroda. Te četiri dionice bit će završene do kraja 2012. godine", rekao je Šećkanović. 

On je naglasio da dolazi bolje vrijeme kada je riječ o realizaciji aranžmana sa obje evropske banke i 66 kilometara autoputa i najavio novi krug pregovora sa evropskim bankama o daljoj gradnji.