{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Deblokiran Dom naroda Parlamenta BiH, sjednica 30. marta

S
23.3.2015. u 14:16
0
3
Deblokiran Dom naroda Parlamenta BiH, sjednica 30. marta
0
Deblokiran Dom naroda Parlamenta BiH, sjednica 30. marta
Nastavak sjednice Doma naroda Parlamenta BiH, koja je 17. marta odgođena zbog nedolaska tri delegata iz Republike Srpske, biće održan u ponedjeljak, 30. marta, ali je sa dnevnog reda skinuta sporna tačka o izboru Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, dogovoreno je na sjednici proširenog kolegijuma ovog doma.
"Ova tačka dnevnog reda neće biti razmatrana na sjednicama Doma naroda sve dok to pitanje ne bude riješeno. Pokušat ćemo da već u srijedu, 25. marta, održimo sjednicu zajedničkog kolegijuma oba doma parlamenta, s ciljem rješavanja ovog problema koji je nastao u Predstavničkom, a ne Domu naroda", rekao je predsjedavajući Doma naroda Bariša Čolak novinarima u Sarajevu.

On je naglasio da je na ovaj način deblokiran rad Doma naroda, a da se konačno rješenje očekuje na nivou Predstavničkog doma Parlamenta BiH.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Ognjen Tadić smatra da do blokade rada ovog doma nije ni trebalo doći.

On je istakao da je tek danas kao član Kolegijuma obaviješten o stvarnim razlozima nedolaska trojice srpskih delegata Sredoja Novića i Nebojše Radmanovića iz SNSD-a i Dragutina Rodića iz DNS-a na prošlu sjednicu Doma naroda.

"Lično mi je drago da je to fokusirano samo na jedno pitanje, jer sam stekao utiak da se tu može raditi o mnogo čemu. Ovo pitanje samo po sebi nije teško i potrebno ga je odraditi matematički da se dođe do rješenja", naveo je Tadić.

On je naglasio da je Klub srpskih delegata imao puno jedinstvo o spornom pitanju izbora Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA, te da se sve vrijeme problem nalazio u Predstavničkom domu.

Drugi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić očekuje da bi u srijedu moglo doći i do dogovora u vezi sa imenovanjima sekretara oba doma i šefa Zajedničke službe Parlamenta BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: