Nestao 30. decembra
9

Davor Dragičević pregovara o predaji MUP-u Republike Srpske?

Klix.ba
Prema pisanju pojedinih medija u Republici Srpskoj, Davor Dragičević, koji je posljednji put viđen na protestima 30. decembra, navodno pregovara o svojoj predaji MUP-u.

Kako izvještava RTRS, njegov advokat se zbog toga navodno obraćao i MUP-u i Okružnom tužilaštvu. Ističe se da je njegov jedini uslov za predaju da mu ne bude određen pritvor.

S druge strane, njegova bivša supruga Suzana Radanović najavila je da će danas s advokatima podnijeti tužbu protiv grada Banje Luke.

"Tužba će biti i protiv MUP-a RS jer su 25. decembra bez naloga došli u moju kuću. Tri sata nisu dali da priđem djeci. Djeca su pretrpjela šok. Mlađe dijete je hrvatski državljanin i Konzulat Hrvatske je obaviješten. Kome da prijavim nestanak, policija kaže da ga traži. Prijavila sam nestanak djeteta pa sam ga našla mrtvog", rekla je Radanović.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka dostavili su jučer Okružnom javnom tužilaštvu izvještaj protiv četiri osobe zbog sumnje da su izvršili pet krivičnih djela od kojih dva krivična djela ugrožavanja sigurnosti i tri ugrožavanja sigurnosti u vezi s podstrekivanjem, saopšteno je iz ove uprave. Riječ je o Davoru Dragičeviću, Željku Dabiću, Slaviši Simiću i Steli Milanović.