"Pravo na život"
290

Davor Dragičević pozvao građane na veliki skup "Pravda za Davida" 21. novembra

Piše: M. N.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Na Trgu Krajine u Banjoj Luci 21. novembra bit će održan četvrti skup pod nazivom "Pravda za Davida". Na prethodnom skupu koji je održan 5. oktobra bilo je prisutno blizu 40.000 ljudi iz raznih dijelova BiH.

Davidov otac Davor Dragičević pozvao je građane svih bh. gradova da izađu taj dan na trgove i ulice i traže osnovno ljudsko pravo - pravo na život.

"Dragi prijatelji, svi vi koji ste proteklih mjeseci davali podršku meni i Suzani u borbi za istinu o našem djetetu, svjesni ste da je ta podrška i borba bila usmjerena za bolju budućnost vaše djece, jer mog Đakca ništa ne može vratiti, ali vi svoju djecu možete sačuvati od zla. Dvadeset i tri godine nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma ljudima u BiH narušena su sva prava koja su garantovana ovim sporazumom. Ono što je najvažnije, narušeno nam je osnovno pravo na život. Niko se neće boriti za nas i naša ugrožena prava, ako to nećemo učiniti sami i dati do znanja cijelom svijetu da nismo robovi koji šute, trpe i čekaju kada će nas odvesti u smrt. Nas i našu djecu", kazao je Davor.

Pozvao je građane da zajedno zatraže od zemalja potpisnica sporazuma da im se omogući to osnovno pravo i život dostojan čovjeka u našoj zemlji.

"Učinit ćemo to za našu djecu, ako želimo da nam djeca ostanu ovdje. Moje sugrađane pozivam da nam se pridruže tog dana na trgu, da dignu svoj glas protiv narušenih prava, da se ne boje, jer to njihovo pravo im je zagarantovao upravo ovim sporazumom. To je naš dan, dan kada imamo pravo reći 'Dajte nam ono što ste nam obećali!' Vrijeme je da kažemo dosta je!", kazao je Dragičević.