Nakon novih optužbi
19

Davor Dragičević poručio sugrađanima: Uskoro sam s vama, spreman sam

Piše: M. N.
Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
Davor Dragičević je nestao nakon protesta održanih 30. decembra 2018. godine u Banjoj Luci i od tada se samo jednom javio 7. januara, odnosno poslao snimak kako bi dokazao članovima grupe Pravda za davida da je živ i zdrav. Ovaj put se obratio pismeno i poručio da je uskoro s njima.

"Dragi moj sine, dušo moja, dragi naš Davide, dušo naša. Ubicama, institucijama, režimu i vlasti te ne dam, nisam dao ni 26. marta 2018. godine i ne dam te nikad dušo tatina. Neće nam Lukač, Ilić, Ćulumi, Karani, Vreće, Leptiri, Burle, Biserka, Bajići zatrijeti sjeme i prezime sine moj, ponosu tatin. Ubice su uzele zakon, ustav, institucije, MUP, tužilastvo u svoje krvave ruke, krv je svježa i još teče, ubice. Ja Đakca nemam, gotovo je, imam svoju riječ datu njemu na grobu 7. aprila 2018. godine. Istinu znam, treba mi pravda za Davida. Ja ću svakako jednog dana leći kraj njega, da ga grijem i čuvam. Ubice više nemaju gdje, ni kuda, neće priznati zločin, a ni ja, ni grupa PZD nećemo odstupiti od naše borbe do kraja. Njihovi montirani procesi me ne zanimaju, jedino što mogu to je da me ubiju kao Davida, ali neću im dati tu priliku ni šansu. Uskoro s vama, voli vas ćaća i idemo do kraja. Ubice, oprosta i zaborava nema. Ja sam spreman", poručio je Davor.

Njegovu poruku objavila je bivša supruga Suzana Radanović, Davidova majka. Poruka je objavljena uz Davidove fotografije.

Podsjetimo, MUP RS jučer je podnio izvještaj Tužilaštvu RS protiv Davora Dragičevića, Draška Stanivukovića i Željka Dabića u kojem ih sumnjiče za pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja RS. Za Dragičevićem je raspisana i potraga. Terete ga i za ugrožavanje sigurnosti ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača.