Iznošenje neistina
121

Davor Dragičević podnio prijavu protiv advokata Tomića i Nobila

Piše: M. N.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, podnio je prijavu protiv advokata Duška Tomića zbog, kako je rekao, konstantnog iznošenja laži, neistina i lažnih dokaza u vezi slučaja ubistva njegovog sina. Prijavu je podnio i protiv Ante Nobila.

Tomić je bio član advokatskog tima kojeg su činila četiri člana, a koji je tokom prošle godine istraživao ovaj slučaj. Svi su polagali nade kako će ovaj tim (Ante Nobilo, Duško Tomić, Zora Dobričanin Nikodinović i Ifet Feraget) riješiti ovaj slučaj i pronaći dokaze o kojima grupa Pravda za Davida predvođena Davorom govori od već 432 dana. Od tima je ostao jedino Ifet Feraget za kojeg je Davor rekao da je jedini advokat porodice Dragičević.

Tomića je prijavio Advokatskoj komori a zbog posljednjih izjava da zna šta je motiv ubistva Davida. Govoreći u emisiji "Izazovi" na RTV BN Tomić je rekao kako je došao do pouzdane informacije da je motiv tog ubistva hakerski ulazak u jedan račun na kojem se nalazi ogroman novac.

"Od Davora u prisustvu mog istražitelja sam tražio da mi kaže da li je to tačno. Imam saznanja da je pokojni David kao veliki stručnjak ušao u sistem i otkrio veliki novac, da je promijenio šifru, i da tada kada su ga stisli nije znao reći koja je to nova šifra ili nije htio i da je usljed toga izgubio život. Ili su ga ubili pa bacili, ili su ga jurili pa ubili ili je on skočio ... to više nije bitno momak je mrtav", rekao je Tomić.

On je rekao kako je upravo zbog toga došlo do razlaza njega i Davora jer Davor, kako je rekao, nije htio da se s tom pričom izlazi u javnost.

Dragičević je negirao da je ovo uzrok razlaza još davno kazavši kako Tomić radi u korist zločinaca i vlasti koja krije ubice njegovog sina. Isto je rekao i za Nobila kojeg je prijavio Advokatskoj komori Republike Hrvatske.

Od 9. novembra 2018. godine jedini pravni zastupnik je Ifet Feraget. Podsjetimo, nestanak Davida Dragičevića je prijavljen policiji 18. marta prošle godine, a njegovo tijelo je pronađeno 24. marta iste godine na ušću pritoke Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjoj Luci. Prvobitnom policijskom istragom je utvrđeno da je smrt nastala utapanjem, ali bez elemenata krivičnog djela, da bi tužilac nakon tri mjeseca, 28. juna prošle godine donio naredbu o sprovođenju istrage protiv nepoznatih počinilaca zbog osnova sumnje za ubistvo.

Od tada u istrazi ovog slučaja nije napravljen niti jedan pomak osim što je utvrđeno da su snimci sa kamera koje gledaju na ulicu u kojoj se nalazi kuća porodice Rađen izbrisani.