Dan nakon incidenata
88

Davidova majka Suzana i građani zapalili svijeće u banjalučkoj crkvi, policija u pripravnosti

Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba
Suzana Radanović, majka stradalog Davida Dragičevića, i stotinjak pripadnika grupe "Pravda za Davida" okupilo se u ponedjeljak navečer u centru Banja Luke gdje su u Sabornom hramu Hrista Spasitelja zapalili svijeće.

Ispred navedene crkve okupili su se mnogobrojni članovi grupe građana "Pravda za Davida". Radanović je uz 20-ak članova grupe "Pravda za Davida" naišla na zatvorena vrata Sabornog hrama Hrista Spasitelja, ali je oko 18 sati ipak ušla u crkvu i uspjela zapaliti svijeću.

Kako kaže, ona ne zna gdje se trenutno nalazi njen bivši muž Davor Dragičević za kojim je raspisana potjernica.

Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba

"Davora nisam čula, ne znam gdje je", navela je ona novinarima, navodeći da je sinoć imala informaciju da je uhapšen, što je policija negirala, piše FENA.

Kako je navela ovom prilikom, zapalila je svijeću za sina Davida i sve ostale građane Banja Luke.

U isto vrijeme, na Trgu Krajine nalazi se veliki broj policajaca koji bi trebao da spriječi svaki eventualni pokušaj novog okupljanja.

Foto: M. D./Klix.ba
Foto: M. D./Klix.ba

Podsjećamo, u Banjoj Luci je u nedjelju došlo do incidenta kada je policija privela nekoliko članova neformalne grupe "Pravda za Davida" koji su se okupili na Trgu Krajine. Tokom ponedjeljka raspisane su i potjernice za pojedincima među kojima je i Davidov otac Davor Dragičević.