Nije zvaničan uslov
0

Daviddi: Zakon o popisu stanovništva važan za evropski put BiH

SRNA
Zamjenik šefa Delegacije EU u BiH Renco Davidi rekao je da usvajanje zakona o popisu stanovništva u BiH nije zvaničan uslov EU, ali je od velike važnosti za njen dalji put ka evropskim integracijama i izrazio nadu da će novo Vijećeministara biti formirano u što skorije vrijeme.

Daviddi je danas članovima Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Republike Srpske predstavio novi Izvještaj o napretku BiH na putu ka EU, ističući da su najvažnije oblasti u kojima nije postignut napredak u proteklih godinu dana zakon o sistemu državne pomoći BiH i promjene Ustava BiH u domenu ljudskih prava.

Predsjednik Odbora Branislav Borenović konstatovao je da ovo tijelo u okviru svojih nadležnosti daje doprinos napretku RS i BiH na putu evropskih integracija putem provjere usklađenosti pravne tekovine EU sa domaćim zakonodavstvom, saopšteno je iz Narodne skupštine RS.

Borenović je dodao da će Odbor i u narednom periodu nastojati da proširi svoje aktivnosti radi promovisanja prednosti koje RS i BiH donose evropske integracije.