Komentari (29)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
gotovi ste Bosnjaci , MI SMO BOSANCI I HERCEGOVCI , sikter
12 pitanja za Državljanstvo Srbije: 1. Ko je pobjedio u bitci na Kosovu polju 1389 godine? 2. Čiji vitezovi su se borili u bitci kod Nikopolja 1396 na Turskoj strani? 3. Nad čijim ženama se provodilo pravilo \"prve bračne noći\" 500 godina? 4. Šta je to Lapot ? 5. Da li je \"Srpski\" jezik zaista Srpski ako ga je njegov tvorac Vuk Karađić kreirao na osnovu Bosančice (pisma) i Hrvatskog dijalekta (što i sam kreator Srpskog pisma u knjizi pravopis priznaje) ? 6. Ko je Milan Nedić ? 7. Kako bi okarakterisao Nedićeve depeše Adolfu ? 8. Srbiju je 1945 godine oslobodila čija Vojska - zaokruži odgovor: a. NOVJ b. Sovjetska 9. Nabroj bitke Dražinih \"antifašista\" protiv Njemačke vojske? 10. Objasni izreku: \"U svakom Srbiju čući mali Turčin\"... 11. Koliko dugo je Ivo Andrić bio specijalni izaslanik Stojadinovećeve vlade u BErlinu kod Hitlera 12. Šta je to snohačestvo?
dobri su rezultati ankete http://www.klix.ba/ankete/758 oduvek sam ja znao da su srbi većinski narod u bosni , tj. da je bosna SRPSKA
Sta su Srbi uzeli ili prisvojili od drugih naroda: 1. jezik od Bosanaca 2. pismo ćirilicu od grkomakedonaca, Cirilo, Metodije itd 3. himnu \"Boze pravde\" iz pozorisne predstave Davorina Jenka 4. teritoriju vecim dijelom od Albanaca, Bugara i Madjara 5. zastavu od Rusa a dvoglavog orla od Bizanta 6. tzv. srpska ratnicka pjesma \"Mars na Drinu\" je ustvari plagijat bosanske pjesme \"Sehidski rastnak\" 7. tzv. srpska pjesma \"Tamo daleko\" je plagijat stare turske pjesme jos iz stare Turske 8. gusle od Ilira s Dinarida 9. narodnu nosnju od Rumuna i Turaka 10. kuhinju vecim dijelom od Turaka 11. vjeru od Bizanta 12. tri prsta od nacista 13. sajkacu od Austrougara 14. srpske turbo-folk poskocice i dan danas plagiraju od Grka i Turaka itd itd itd mali je ovo prostor da bi se pobrojalo sve, uglavnom mozete sve dokaze o tome naci na netu, prvenstveno wikipedia.org Ima li taj narod ista svoje vlastito a da nije uzeo od drugih??????
Djelimično si u pravu,ali poslije velikog Bečkog rata (1683-1699)islamizirani Mađari,Rumuni,i ostale poturice su bježali iz oslobođenih krajeva i dolazili na područje današnje B/H jer su se plašili opravdane osvete za izdaju.Tako i poslije oslobađanja Srbije u 19.vijeku islamizirani Srbi (poturice)su bježali u Podrinje(Srebrenica,Goražde,Žepa,Zvornik,....).Tako da BH poturice imaju veoma,veoma,malo veze sa današnjom BH,za razliku os Srba npr.koji su tu svoji na svome,od 6 vijeka.
Popis 2013-e Srbi 37% Hrvati 15% Bošnjaci 11% Bosanci 10% Bosanci i Hercegovci 8% Muslimani 7% muslimani 6% Turci 4% Ostali 2%
@@BOSS Pola sadasnjeg muslimanskog stanovnistva nikakve veze sa Bosnom nisu imali do velikog povlacenja turaka od 1850 do 1912. Kako su gradovi poceli da padaju i hriscansko stanovnistvo da ih preuzima, tako su se danasnji Bosnjaci “koji nisu gubili svest pripadnosti I koji imaju tisucletnju drzavnost” poceli da napustaju Srbiju i druge delove Balkana da se naseljavaju uglavnom u podrinje.
Djed Adila Zulfikarpasica je govorio da smo svi mi Bosnjaci a Bosanac moze biti samo konj!Po toj logici Hercegovac je magarac! Davno su Bosnjake podjelili nacionalisti na tri naroda,a sada da zabuna bude potpuna treba stvoriti i cetvrti narod te cetveroglavo predsjednistvo drzave \"Konja i Magaraca\".Zamislite predsjednistvo na cijem celu je Konj,Magarac,Mula pa jos extra Konj i Magarac
Čuj posrbica što su danas aktivni na klixu.
Latinična ekavica.... hahhaahaaaa...
*****HAJDE ĐUKA SAD JE MUKA**** *****NIKAD BOŠNJO UVIJEK BOSANAC*****
@@BOSS Bwuahahahahahahahaahaha ti si komedijant poturica prve klase Nacije kao nacijonalnost i drzava ko takva nastaje sredinom 19 veka. U feudalnoj evropi, vremena o kojem ti pricas nije bilo mesta za nacionalni identitet, bilo je vladara i stanovnistvo seljaci su placali porez njima. Teritoija velika je bila samo garant puno poreza, naprimer Karlo veliki vladao teritoriom sadasnje Nemacke, Francuske, Holandije i delovima Italije. Zar mislis da bi mogao da vlada da je danasnja svest pripadanju jednom narodu postojala?
Da bi bolje razumjela Turčin spavao sa hrišćankom i tako nastali poturice-današnje bošnjakinje ili bosanci kako go sebe nazivali!! Sasvim jednostavno kada hoće da se razumije!!!Ali je problem stvaranja lažnog identiteta!!!
Nacionalnost bosanskohercegovacka,narodnost Bosnjak.
Vide komentara a kazu da nisu od Srba da nisu Srbi a sve iste teorije zavere prospiaju ka Srbi.. Oce ljudi sami sebe da la.zu popularno danas to ziveti u la.zima i iluzijama a pritom druge optuzivati za la.zi!