{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dautbašić: Blagi porast broja lažnih azilanata u BiH

S
8.8.2014. u 16:35
4
6
Dautbašić: Blagi porast broja lažnih azilanata u BiH
4
Dautbašić: Blagi porast broja lažnih azilanata u BiH
Bakir Dautbašić
Blago je povećan broj lažnih azilanata iz BiH u zemlje EU, rekao je Srni šef Monitoring tima Ministarstva sigurnosti BiH za praćenje primjene bezviznog režima Bakir Dautbašić.
Dautbašić je precizirao da se u nedavnom izvještaju izvještaju Agencije EU za sigurnost spoljne granice (Fronteks) bilježi mnogo veće povećanje broja lažnih azilanata iz Albanije, a da je u slučaju BiH riječ o malim procentima.

"U poređenju sa prošlom godinom imamo blago povećanje, što samo po sebi dovoljno govori da je to možda posljednji talas lažnih azilanata prije stupanja na snagu nove legislative u Njemačkoj kojom će biti skraćena procedura vraćanja lažnih azilanata sa zapadnog Balkana", naglasio je Dautbašić.

Dautbašić je rekao da u Briselu još nema najave narednog sastanka monitoring tima BiH sa predstavnicima Evropske komisije na kojem će se razgovarati o realizaciji uslova za bezvizni režim.

"Situacija nije neuralgična, te nema potrebe za tim. To ćemo mi rješavati na bilateralnoj bazi. BiH, svakako, tu stoji jako dobro. Ako govorimo o disciplinovanosti građana, onda je tu BiH na samom vrhu", istakao je Dautbašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: