{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dautbašić: Blagi porast broja lažnih azilanata u BiH

S
8.8.2014. u 16:35
4
6
Dautbašić: Blagi porast broja lažnih azilanata u BiH
4
Dautbašić: Blagi porast broja lažnih azilanata u BiH
Bakir Dautbašić
Blago je povećan broj lažnih azilanata iz BiH u zemlje EU, rekao je Srni šef Monitoring tima Ministarstva sigurnosti BiH za praćenje primjene bezviznog režima Bakir Dautbašić.
Dautbašić je precizirao da se u nedavnom izvještaju izvještaju Agencije EU za sigurnost spoljne granice (Fronteks) bilježi mnogo veće povećanje broja lažnih azilanata iz Albanije, a da je u slučaju BiH riječ o malim procentima.

"U poređenju sa prošlom godinom imamo blago povećanje, što samo po sebi dovoljno govori da je to možda posljednji talas lažnih azilanata prije stupanja na snagu nove legislative u Njemačkoj kojom će biti skraćena procedura vraćanja lažnih azilanata sa zapadnog Balkana", naglasio je Dautbašić.

Dautbašić je rekao da u Briselu još nema najave narednog sastanka monitoring tima BiH sa predstavnicima Evropske komisije na kojem će se razgovarati o realizaciji uslova za bezvizni režim.

"Situacija nije neuralgična, te nema potrebe za tim. To ćemo mi rješavati na bilateralnoj bazi. BiH, svakako, tu stoji jako dobro. Ako govorimo o disciplinovanosti građana, onda je tu BiH na samom vrhu", istakao je Dautbašić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: