{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Data saglasnost za slanje pješadijske jedinice u Afganistan

F
14.4.2010. u 19:21
0
4
Data saglasnost za slanje pješadijske jedinice u Afganistan
0
Data saglasnost za slanje pješadijske jedinice u Afganistan
Predsjedništvo BiH održalo je danas 44. hitnu sjednicu na kojoj je primilo k' znanju pismo koje je ministar odbrane BiH Selmo Cikotić uputio ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Charlesu Englishu, u vezi s procesom uništavanja viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava koji su u posjedu Oružanih snaga BiH.
Predsjedništvo BiH primilo je k' znanju Informaciju Ministarstva odbrane BiH o mogućnosti angažovanja jedinice Oružanih snaga BiH u misiji Snage međunarodne sigurnosne pomoći ISAF u Afganistanu i daje saglasnost za angažovanje pješadijske jedinice za osiguranje u misiji ISAF u Afganistanu, u sastavu Danskog kontingenta u Regionalnoj komandi JUG.

Zaduženo je Ministarstvo odbrane BiH da ostvari koordinaciju s Ministarstvom odbrane i Oružanim snagama Kraljevine Danske radi provođenja priprema, uključujući opremanje i obuku jedinice Oružanih snaga BiH, za upućivanje u misiju Snage međunarodne sigurnosne pomoći ISAF u Afganistanu, u sastavu Danskog kontingenta.

Ovlašten je ministar odbrane BiH da Vrhovnoj komandi Savezničkih snaga za Evropu (SHAPE) uputi pismo namjere o spremnosti Bosne i Hercegovine za učešće jedinice za osiguranje u misiji ISAF u Afganistanu nakon što se provede zakonom propisana procedura.

Zaduženo je Vijeće ministara BiH da dostavi Predsjedništvu Bosne i Hercegovine ocjenu opravdanosti učešća pješadijske jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u misiji ISAF u Afganistanu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: