{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Cikotić: "Spremni za učešće u misiji u Afganistanu"

S
16.4.2010. u 09:47
0
7
Cikotić: "Spremni za učešće u misiji u Afganistanu"
0
Cikotić: "Spremni za učešće u misiji u Afganistanu"
Karl-Theodor Freiherr zu Guttenberg
Ministar odbrane BiH Selmo Cikotić uputio je pismo namjere Vrhovnoj komandi Savezničkih snaga za Evropu o spremnosti BiH za učešće u misiji ISAF u Afganistanu.
Slanjem ovog dokumenta počela je primjena odluke Predsjedništva BiH koje je u srijedu dalo saglasnost za angažovanje pješadijske jedinice Oružanih snaga BiH za obezbjeđenje u misiji ISAF u sastavu danskog kontingenta u Regionalnoj komandi jug.

"Savjet ministara BiH sada mora napraviti studiju opravdanosti koja treba da potvrdi ovu obavezu", rekao je Cikotić za sarajevsko "Oslobođenje".

Ministar odbrane BiH dodao je da ga je Predsjedništvo BiH zadužilo da utvrdi studiju i odredi veličinu jedinice u kontaktu sa ministarstvom odbrane Danske i NATO-om.

"Tu odluku treba da verifikuje i parlament BiH prije nego što postane pravosnažna", rekao je Cikotić, dodajući da očekuje da će sve to potrajati nekoliko mjeseci tokom kojih treba da se odrede precizna veličina i struktura jedinice, te termin njenog polaska.

Prema njegovim riječima, Predsjedništvo BiH odlučilo je da se ide u Helmand koji je najrizičniji i najkompleksniji prostor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: