{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danska zatvara ambasadu u Sarajevu

S
4.12.2010. u 19:36
0
39
Danska zatvara ambasadu u Sarajevu
0
Danska zatvara ambasadu u Sarajevu
Danska će u septembru naredne godine zatvoriti svoju ambasadu u BiH zbog štednje, potvrdila je ambasador ove zemlje Kirsten Gelan.
Ona je za sutrašnje izdanje "Nezavisnih novina" rekla da je Ministarstvo spoljnih poslova odlučilo da zbog ušteda zatvori Ambasadu.

"To je za nas bila veoma teška odluka, ali Ministarstvo spoljnih poslova, kao i druge javne institucije u Danskoj vidjele su potrebu za uštedama", rekla je Gelenova, dodavši da će Danska u BiH i regionu biti prisutna kroz ambasade u Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj i Albaniji.

Zamjenik ministra spoljnih poslova BiH Ana Trišić-Babić kaže da je Ministarstvo sa žaljenjem primilo vijest da će Danska zatvoriti svoju ambasadu u BiH, ali ne vjeruje da se to može negativno odraziti na odnose dvije zemlje.

"Ti razlozi isključivo su ekonomske prirode, jer se Danska vodi svojim ekonomskim interesima. Ranije je Danska imala veću i političku ulogu, a sada je to manje i prirodno je da oni gledaju kako da usklade svoje interese sa ekonomskim mogućnostima", naglasila je Babićeva.

Halid Genjac iz SDA smatra da građani BiH tu odluku treba da shvate isključivo kao posljedicu ekonomske krize, i da to ne bi trebalo da ima bilo kakvu političku konotaciju.

"Danska će nastaviti biti prisutna u BiH i kroz evropskog predstavnika, čija će kancelarija biti i dodatno ojačana, tako da se u tom smislu ništa neće promijeniti", rekao je Genjac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: