{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Današnja pozicija Hrvata u BiH je katastrofalna"

F
10.3.2010. u 22:37
0
92
"Današnja pozicija Hrvata u BiH je katastrofalna"
0
"Današnja pozicija Hrvata u BiH je katastrofalna"
Dragan Čović
"Današnja pozicija Hrvata u BiH je katastrofalna", ocijenio je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović na večerašnjoj javnoj tribini "Perspektive Hrvata u BiH", koju je njegova stranka organizirala u Mostaru.
Čović je u svom izlaganju istaknuo nužnost donošenja novog ustava koji će popraviti poziciju Hrvata u odnosu na ostala dva naroda u BiH, te je ponovio da su četiri federalne jedinice i dalje najprihvatljivije teritorijalno rješenje za BiH.

"Četiri federalne jedinice su najprihvatljivija opcija i svaki političar koji kaže da to nije, laže", kazao je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH poručio je Hrvatima u BiH da zajedno moraju izboriti život kakav žele u ovoj državi, a jedan od načina je i veliki odaziv na predstojeće listopadske izbore.

Trebamo učiniti sve da motiviramo Hrvate da u što većem broju izađu na izbore jer će se nakon izbora zasigurno donijeti novi ustav BiH. Ako bude velik odziv Hrvata onda se bez nas neće moći donijeti novi ustav, poručio je Čović, kazavši da bi BiH trebala dobiti novi ustav do Uskrsa iduće godine.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić također se u svom obraćanju dotaknuo jednakopravnosti naroda u BiH, ističući da su Hrvati u BiH samo formalno ravnopravni dok je stvarnost nešto sasvim drugo.

"Hrvati u BiH su majorizirani narod i to se svaki dan vidi", kazao je Bešlić, upozorivši da BiH nikada neće biti prava država sve dok se u njoj ne bude poštovala volja sva tri naroda.

Nazvavši Daytonski sporazum "luđačkom košuljom" za BiH, Bešlić je kazao da se to odnosi i na Mostar, jer u svijetu, kako je kazao, ne postoji sličan primjer statuta kakav je u Mostaru.

I sama činjenica da je Mostar bio 14 mjeseci bez gradonačelnika govori sama za sebe, dodao je Bešlić, ocijenivši da se što prije treba mijenjati Statut Mostara.

"Za Mostar trebaju važiti ista načela kakva važe i za ostale sredine u BiH", poručio je Bešlić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: