{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas završne riječi Tužilaštva na suđenju Mevlidu Jašareviću

S
21.10.2013. u 08:32
0
18
Danas završne riječi Tužilaštva na suđenju Mevlidu Jašareviću
0
Danas završne riječi Tužilaštva na suđenju Mevlidu Jašareviću
Mevlid Jašarević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Iznošenjem završnih riječi Tužilaštva BiH danas će biti nastavljeno suđenje Mevlidu Jašareviću, koji je optužen za teroristički napad na američku Ambasadu u Sarajevu 28. oktobra 2011. godine.
Na prethodnom ročištu pred Apelacionim vijećem Suda BiH iskaz je dao posljednji svjedok odbrane Haris Vladavić, koji je dešavanja ispred Američke ambasade snimao mobilnim telefonom sa trećeg sprata Shopping centa "Importanne".

Vladavić je, kao i ranija dva svjedoka, potvrdio da je Jašarević pucao u pravcu zgrade Američke ambasade, da prolaznici i znatiželjnici koji su se tu zatekli nisu bili ugroženi i da je optuženi dozvolio evakuaciju ranjenih policajaca.

Svjedok je naveo da se Jašarević kretao putem i da se nije pokušao sakriti ni kada je došla policija, te je dodao da je vidio kada je optuženi pao i da ga je policija odnijela.

Jašarević je na prethodnom ročištu pristupio obrijan i bez karakteristične odjeće koju nose pripadnici vehabijskog pokreta.

Branilac Senad Dupovac rekao je novinarima da je Jašarević odlučio da definitivno istupi iz vehabijske zajednice, jer mu njegove kolege i polubraća iz Maoče u protekle dvije godine nikada nisu pomogle.

Dupovac je najavio da će Jašarević, tokom iznošenja svojih završnih riječi, govoriti o ulasku u vehabijski pokret i dešavanjima koja su uslijedila nakon toga.

Jašarević je 6. decembra prošle godine prvostepenom presudom osuđen na 18 godina zatvora zbog terorističkog napada na zgradu Američke ambasade u Sarajevu, koju je Apelaciono vijeće Suda BiH ukinulo 11. jula i naložilo novo suđenje.

Početak iznošenja završnih riječi Tužilaštva BiH zakazan je za 13.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: