|

Danas završne riječi na suđenju Sanjinu Sefiću

Danas završne riječi na suđenju Sanjinu Sefiću
179
Klix.ba
22.8.2018. u 08:40
91
komentara
179

dijeljenja
Danas završne riječi na suđenju Sanjinu Sefiću Foto: K. S./Klix.ba
U Kantonalnom sudu u Sarajevu danas će biti održano ročište Sanjinu Sefiću, na kojem će biti iznesene završne riječi tužilaštva i odbrane.
Suđenje uz mnogobrojne prekide traje od marta 2017. godine. Sefića se tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, Golfom 6 krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu usmrtio Selmu Agić iz Bugojna i Editu Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Istovremeno, Saru Sefić te Dinu Alića i Amara Salihovića tereti se da su iste noći pomogli Sanjinu da pobjegne iz BiH tako što su ga prevezli do graničnog prijelaza Uvac, nakon čega je Sefić postao nedostupan bh. organima gonjenja, te time počinili krivično djelo pomoći počinitelju nakon izvršenog krivičnog djela, dok se Sauda Nišića tereti da je pomogao Sari Sefić, Aliću i Salihoviću nakon izvršenja krivičnog djela.

Prvooptuženi Sefić je nakon bijega u Srbiju, hapšenja i boravka u ekstradicijskom pritvoru u Novom Sadu, odnosno provođenja ekstradicijskog postupka, 9. januara 2017. godine izručen bh. pravosuđu.
Prijavi grešku


Komentari (91)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...