{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas u Sarajevu osnivanje "Ženske alternativne vlade"

F
2.2.2012. u 09:10
0
31
Danas u Sarajevu osnivanje "Ženske alternativne vlade"
0
Danas u Sarajevu osnivanje "Ženske alternativne vlade"
Angelo Dundee (Foto: AFP)
Osnivanje "Ženske alternativne vlade u BiH" bit će upriličeno danas u sarajevskom restoranu Barhana na Baščaršiji (Džulagina Čikma br. 8) u 11 sati, saopćeno je iz Fondacije "Cure".
Ova vlada će kao neformalni subjekt ili "vlada u sjeni" prvi put u BiH promovirati ženski stručni potencijal u različitim oblastima i artikulirati stavove i potrebe žena s ciljem da se unaprijedi položaj žena, poveća njihovo učešće i ostvari uticaj u javnom životu bh. društva.

U Fondaciji "Cure" smatraju da je stvaranje Alternativne ženske vlade u BiH neophodno, jer pored zakona koji garantuju rodnu ravnopravnost u BiH, vidljivost, uloga i uticaj žena u različitim oblastima života i dalje je u neskladu s njihovim stvarnim mogućnostima i sposobnostima.

Najavljeno je i otvaranje Ženske političke akademije u kojoj će polaznice, mlade žene iz političkih partija i organizacija civilnog društva, kroz teorijsko-praktičnu nastavu dobiti priliku da prošire znanja o rodu, ženskom aktivizmu i feminizmima uopće, te usavrše različite vještine koje će im pomoći da se aktivnije društveno angažuju i pokažu šta su u stanju uraditi.

Nostelj projekta "Ženska strana politike" je Helsinški parlament građana Banja Luka, koju finansira Open society institute, a radni doručak u Sarajevu je organiziran uz podršku Fondacije "Cure".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: