I u Mostaru prezentiran projekt "Žene liderke 21. vijeka"

F
FENA
21.12.2011. u 13:23
0
0
I u Mostaru prezentiran projekt "Žene liderke 21. vijeka"
0
I u Mostaru prezentiran projekt "Žene liderke 21. vijeka" Lejla Brčaninović (Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com)
Nakon jučerašnjeg predstavljanja u Sarajevu, danas je i u Mostaru prezentiran projekt "Žene liderke 21. vijeka" koji je inicirao Centar za edukaciju Pro Educa.
Kako je istaknuto na prezentaciji, projektom "Žene liderke 21. vijeka" želi se doprinijeti promociji i afirmaciji žena koje su liderke u različitim oblastima društvenog i poslovnog života te dati mentorski doprinos za motivaciju i razvoj poslovnog uspjeha mladih žena i djevojaka.

Tom prilikom je prezentiran prvi bh. magazin o ženskom liderstvu "Žene liderke", u kojem su predstavljene uspješne žene koje žive u BiH, ali i žene porijeklom iz BiH koje su postigle značajne uspjehe u inozemstvu. Također su prezentirana dva istraživanja o poziciji žena liderki u BiH čiji rezultati su bili pokazatelj potrebe za razvoj dijaloga o važnim temama u oblasti ženskog liderstva među samim uspješnim ženama.

"U narednoj godini planiramo realizovati dokumentarne filmove u kojima ćemo, također, predstaviti uspješne žene i ogranizovati dvodnevnu konferenciju na kojoj bi okupili od 100 do 200 žena koje bi imale priliku da se dodatno edukuju, da uspostave kontakte i da počnu sarađivati jer na taj način će postati još uspješnije i još uticajnije.

Konačni cilj projekta jeste uspostavljanje jedne inicijative, asocijacije uspješnih žena, kako bi one počele da rade velike promjene u društvu i kako bi omogućili budućim liderkama da jednostavnije dolaze na visoke pozicije", istakla je projekt menadžerica projekta "Žene liderke 21. vijeka" Lejla Brčaninović.

Nakon Sarajeva i Mostara, prezentacija projekta Žene liderke 21. vijeka upriličit će se sutra u Banjoj Luci.

Inače, ovaj je projekt realiziran u saradnji s Vladom Federacije BiH, Agencijom za ravnopravnost spolova BiH, Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Vladom Republike Srpske, Gender centrom za ravnopravnost spolova RS-a i uz financijsku podršku FIGAP programa (Financijska implementacija gender akcijskog plana).


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: