BiH
0

Danas u Požarevcu sahrana Slobodana Miloševića

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bivši predsjednik Srbije i SR Jugoslavije Slobodan Milošević, koji je preminuo u zatvoru ICTY-a u Haagu, bit će pokopan danas u 15 sati Požarevcu.

Kovčeg s Miloševićevim tijelom koji je od četvrtka poslijepodne bio izložen u Muzeju revolucije na Dedinju i pored kojega je u mimohodu prošlo više tisuća njegovih pristalica, bit će u subotu u 10 sati prebačen na plato ispred Savezne skupštine u centru Beograda radi "svečanog ispraćaja".

Kako su najavili organizatori iz Socijalističke partije Srbije, u 12 sati na platou ispred Savezne skupštine bit će organizirana komemoracija, a potom će kovčeg s tijelom biti prevezen u Požarevac, gdje će se obaviti pogreb u dvorištu obiteljske kuće Miloševića.

Kako je potvrđeno u petak navečer iz te stranke, nitko od najbliže obitelji Slobodana Miloševića neće prisustvovati pogrebu.

Socijalisti su najavili da će pogrebu prisustvovati i predstavnik Međunarodnog komiteta za obranu Miloševića Ramsey Clark i čelnik Komunističke partije Rusije Genadij Zjuganov, kao i veleposlanici Rusije, Kine i Kube u Beogradu.

Veliki broj novinarskih ekipa iz zemlje i svijeta prati događaje u Beogradu, a očekuje se njihovo prisustvo i u Požarevcu, gdje se već nekoliko dana nalaze ekipe vodećih svjetskih medija.

U 15 sati, u vrijeme pogreba Slobodana Miloševića u Požarevcu, na beogradskom Trgu Republike održat će se neformalno okupljanje protivnika Miloševićeve politike.