Hrvatska, Srbija i BiH
0

Danas trilateralni sastanak na Jahorini

SRNA
Ivo Josipović i Boris Tadić
Ivo Josipović i Boris Tadić
Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Nebojša Radmanović i Bakir Izetbegović, te predsjednici Hrvatske Ivo Josipović i Srbije Boris Tadić učestvovaće danas na neformalnom trilateralnom sastanku koji će biti održan na Jahorini.

Učesnici skupa razgovaraće o koordinaciji aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala, zajedničkom apliciranju za fondove EU za prekograničnu saradnju, međusobnom zastupanju u konzularnim stvarima u trećim državama, pripremama za promjenu graničnog režima i zajedničkim kandidaturama za sportska dešavanja.

Članovi Predsjedništva BiH sinoć su u hotelu Termag na Jahorini bili domaćini svečane večere u čast predsjednika Srbije i Hrvatske.

Za vrijeme svečane večere hotel su obezbjeđivale jake policijske snage, kao i sam prilaz Olimpijskom centru Jahorina, javio je izvještač Srne.

Protokolom je predviđeno da predsjednici Srbije i Hrvatske sa članovima Predsjedništva BiH, tokom boravka na Jahorini, razgledaju ovu olimpijsku planinu.

Medijima je na Jahorini omogućeno snimanje i fotografisanje početka sastanka u 9.30 sati u objektu Koliba, koji se nalazi u sklopu hotela Termag, dok je u periodu od 14.00 do 14.30 sati predviđena konferencija za novinare.

Kako je Srni rečeno u Predsjedništvu BiH, za jahorinski sastanak vlada veliko interesovanje medija iz regiona, tako da je akreditovano oko 50 ekipa i skoro 100 novinara, snimatelja i fotografa.	
Prvi neformalni trilateralni sastanak održan je u julu prošle godine na Brionima.