Razgovor o važnim pitanjima
0

Članovi Predsjedništva BiH, Tadić i Josipović u februaru na Jahorini

SRNA
Predsjednik Srbije Boris Tadić trebalo bi u toku idućeg mjeseca da se sastane sa predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem i članovima Predsjedništva BiH na Jahorini – rečeno je Srni u Kabinetu predsjednika Srbije.

"To je ista trilaterala kao što je bila na Brionima, BiH, Hrvatska i Srbija, što je uvedeno kao standardno, ali tačan datum još nije poznat", rečeno je u Kabinetu.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić izjavio je za FTV da bi trojni sastanak na Jahorini trebalo da se održi 3. februara. 

Komšić je najavio da će se razgovarati o pitanjima koja su važna za svaku od tri države, ali i za čitav region, dodajuću da je o pripremama za taj sastanak proteklih dana u Zagrebu razgovarao s hrvatskim predsjednikom Ivom Josipovićem. 

"Vrijeme ja da počnemo da rešavamo probleme, odnosno sve ono što se vuče već dugo vremena", rekao je Komšić.

Predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Joispović i Boris Tadić i članovi Predsjedništva BiH sastali su se na neformalnom sastanku u  julu ove godine na Brionima, kada su izrazili međusobnu podršku evroatlantskoj integraciji svojih zemalja i istakli važnost održavanja zajedničkih sastanaka za čitav region.