Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Slava svim borcima narodnooslobodilačkog rata !!! Živio drug Josip Broz Tito, i živjela komunistička partija Jugoslavije !!! Da nije bilo hrabrih partizana i partizanki, ne bi bilo ni nas danas !!!
Zato Bosanci, Hrvati, Srbi (na vas se ovo posebno odnosi), Slovenci, Makedonci, Crnogorci, Kosovari i svi ostali narodi i narodnosti, kada se spomene sveto ime Josipa Broza Tite, ima da svi ustanete i da skinete kapu sa glave, jer što je naš maršal, drug, heroj i predsjednik uradio za nas, to nijedan predsjednik nikad uradio nije !!! Otvorio nam je škole i univerzitete, te nam je pružio odlično i besplatno obrazovanje, zatim je otvorio fabrike i tvornice, dao nam je radna mjesta, sigurnu i veliku platu, velike penzije, otvorio nam je vrata svijeta, gdje smo bili poznati kao pošten i ugledan narod, stvorio je jaku vojsku, pružio nam je odličnu zdravstvenu zaštitu i još mnogo odličnih i super stvari !!!
Naprijed drugovi, mi moramo proć.
Otklen bošnje u ovakvim manifestacijama. Sve same ustaše i minderaši bili. Da se gladalo po njima i njihovu antifašizmu Hitler je komotno mogao ostvariti hiljadugodišnje carstvo.
SFRJ, boijm se da si gledao previse partizanskih filmova. Realnost je bila sasvim drugacija, partizani nisu bili nikakva organizirana vojska sa strucnim časničkim zborom i posloženim rodovima vojske nego banda odrpanaca i tifusara koji su u strahu da ne umru od gladi odlazili u brda i od tamo planirali pljackaske prepade.
@HrvojeZG Zaveži stoko fašistička !!! Partizani su heroji !!!
Ovi tifusari jos samo u Bosni mogu glumit da su bili nekakva ozbiljna i organizirana vojska.
SFRJ na koju drogu ides majketi?
To jaro hebi ove jadove fa.sisti.cke nek piiizde i jedni i drugi i treci!!! hahaha
Ne,prosipaj se,pametniji si kad ŠUTIŠ!
najbolja mi je scena iz filma kad ih švabe pratile(partizane) kroz polje do pocetka uzbrdice-partizani otisli uzbrdo uz Igman kroz šumu po temperaturi -32'C a švabe došle u podnožje, pogledali tragove po snijegu i bacili pogled uz planinu i prokomentarišu;"Ovi partizani nisu normalni!" I samo se vratili...hahahah-najbolja scena!
Ne psuj mi Tita ni njegovo vrijeme Ne krivi njega što je proklijalo sjeme mržnje skrivene u srcima fašista SKRIVENO POD MASKAMA I NEKIH KOMUNISTA. Dakle, bilo je i onih koji su se pretvarali da su komunisti, a u stvari su bili prokleti fašisti !!! Ali ti fašisti će završiti na smetlištu historije, kad tad !!!
Svaka cast sto se odrzava tradicija i sto se ne dopusta da se ovaj dan zaboravi... Jos draze mi je sto jako puno mladih ucestvuje i obiljezava ovaj dan... Historija se mora znati!!!
Kako su se onda njegovi generali adžić,ljubičić,gračanin,.................,pokazali kao najviši FAŠISTI u AGRESIJI na suverenu Državu BiH i HR !
ludilo...bosnjaci koji su bili na strani neprijatelja i proganjali 1.proletersku proslavljaju dan marsa jedinice koja je bila sastavljena iskljucivo od srba.....
Ovo je još jedan pkazatelj koliko su mladi voljni učestvovati u ovim i sličnim aktivnostima, sve čestitke svim omladincima koji drže do očuvanja historije, tradicije i koji su danas krenuli na "Igmanski marš"
Pa neznam sta se vise obiljezava, toliko toga da i nemate vremaena za nesto pametnije. Bilo proslo, postoje neki zapisi pa ko voli i koga interesuje nek izvoli, bujrum.