Priznanja uspješnim studentima
50

Danas svečana promocija diplomanata i magistranata UNSA

FENA
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba/Arhiv
Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba/Arhiv
Svečana promocija diplomanata i magistranata fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu bit će upriličena u subotu u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch".

Na ovoj svečanosti, koju Univerzitet u Sarajevu organizira osmi put u svojoj historiji, rektor Univerziteta u Sarajevu Muharem Avdispahić, prorektori Univerziteta u Sarajevu i dekani fakulteta i akademija će promovirati 6.209 diplomanata i magistranata fakulteta i akademija i pridruženih članica Univerziteta u Sarajevu.

Najuspješnijim studentima prvog i drugog ciklusa studija sa svakog fakulteta i akademije, kao i pridruženih članica UNSA, bit će uručeno posebno priznanje "Zlatna značka Univerziteta u Sarajevu".

Nakon zvaničnih obraćanja, ovo će priznanje najuspješnijim diplomantima i magistrantima dodijeliti rektor Avdispahić i federalni ministar obrazovanja i nauke Damir Mašić.

Muzički program uveličat će hor i orkestar Muzičke akademije u Sarajevu i Institut za muziku, teatar i multimediju - Ansambl Cabaret, saopćeno je iz Univerziteta u Sarajevu.