Komentari (34)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
SDA je narodni pokret nastao iz bunta bošnjačkog naroda protiv opresije i nije uopće obična Stranka, čime su je pojedinci poput Tihića napravili. Nekompetentni ljudi poput prijeratnih zanatlija bravara, limara i konobara sa lažnim diplomama koje postavlja vrh SDA se ne mogu suprotstaviti neprijateljima BiH jer nisu prošli redovni obrazovni proces i uopće nemaju INTELEKTUALNOG kapaciteta. Kad se (NE)INTELEKTU dodaju još kriminal, lažne diplome magistra i doktora šatro nauka, neznanje i primitivizam uz nedostatak intelektualnog kapaciteta koji je na nivou običnih zanatlija bravara, limara, konobara (što ustvari i jesu), kao rezultat imamo ekonomsku KOLATERALNU štetu za državu BiH, BIOLOŠKO NESTAJANJE kao u PALESTINI, umiranje i patnju za običan bošnjački narod, što je izgleda nekome i cilj.
Tihic se prepao!
...poliži jaja svom psihijatru!
SDA-je dala Bos.Muslimanima dala novo ime,izvuceno iz arhiva Benjamina Kalaja,obecala im drzavu gdje ce u njoj vladati kao vecina po Serijatu i jake bratske veze sa bogatim Islamskim svijetom.Vrlo primamljivo za naivne,za Srbomrsce,Hrvatomrsce i velike islamske vjernike. Bio sam na jednom predizbornom skupu SDA na Kosevskom stadionu '91-e.Narod ushicen Alijinim govorom-nema zbora-,pite i cevapi naravno nisu izostali-To je slika novoobecanog programa SDA. Svi ste vi obozavali Aliju i SD i vasom zaslugom su dosli na vlast 92- pa sve do danas-i ne fujkajte na njih!
nevezano a opet vezano za clanak jer je sda i u zenici na vlasti samo hocu reci kako je moguice da su gradani zenice ostavljeni 5 dana bez grijanja i da to uopste nije vijest,boze pitam se jeli nam to osveta za proteste protiv zagadenja pa nas mital kaznjava ili misli kako nije hladno kako su temperature iznad nule,pa nam ne treba grijanje sta li , ali nase vlasti misle da je hladno pa nemogu da posalju elektricare na krov bosanke da bih spojili displej za ocitavanje zagadenosti u gradu sve do marta hmmmm cudno kako stvari se desavaju u zenici za gradane nije hladno ali za milion elektro radnika koji jedva cekaju da zarade dnevnicu je hladno hmmm bas cudna a .i cudi me da to nikome nije uopste vijest
dabogda se raspali lopovi
Prst na celo ! SDA stranka je ista onakva kakva je bila '92 god. kada se tek formirala. Program te stranke se ni za zarez nije mijenjao odkako ga je Alija Izetbegovic sastavio.Ko su prvi clanovi te stranke vrlp lako je pogoditi,ali i bez pogadjanja njene celnike svi znate.To nije bila,a nije ni sada ,srednja niti visoka klasa niti je bila klasa intelektualaca. Vodje te etranke,pored Alije su bili sinovi /kceri Alijinih drugara iz zatvora ili njegovih simpatizera.Licno ih velinu poznajem. Alija je promovisao ideju nezavisne BiH sa jakim Islamskim programom uz obecanje da ce bogati Arapi stati uz njega i pomoci mu za osvarenje te ideje.Otuda dolazi i njegova izreka o ''zlatnim kasikama''. Alija Izetbegovic je bio neuk politicar,ogranicenih vidika,sa velikim nabojem islamskog fundamentalizma i antikomunizma. SDA je intelektualno uvijek bila veoma siromasna, u osnivanju i danas.Posto su je Bos.Muslimani plebisticom prihvatili za svoju vodilju,nek je sada ne kritikuju.
SDA je stranka političke ili politikanske akcije Sulejmana Tihića!!!
SDA, ukoliko želi da ostane stranka istinske „demokratske akcije“ koju je formirao rahmetli Alija Izetbegović mora održati Kongres SDA u maju 2013. godine. Ukoliko, pak, vodstvo SDA zakaže Konvenciju iduće godine, to, po Spahiću, više nije SDA Alije Izetbegovića.
SDA u svom imenu ima demokratska. Ukoliko se Kongres ne održi, SDA mora mijenjati ime, Statut SDA predviđa Kongres SDA svake četiri godine.
Aktuelno pitanje da li u maju ove godine treba biti održan Kongres SDA na kojem će se birati stranački predsjednik zapravo „lažna, nepotrebna, antidemokratska, antipolitička, antistatutarna i antiustavna dilema“.
da vas hoće nestati, gori ste po ovaj narod nego ČETNICI, bando lopovska, A nek NAROD ZNA da neće hljeba imati jesti zbog aga i begova iz SDA
Vidim, dežurni crveni kmerčići, pravo ste aktivni. Tako i treba, zaboravio sam vam reći, slobodno možete uzeti vrijeme potrebno za obrok. Odmorite malo.
Eto ti se nasao reci ko je rusioc BiH,sirotinjo jedna dok ti nemas sta cestito pojesti i obuci se,ti isti funkcioneri SDA sa svojim jaranima iz HDZ-a,SNSD-a,SDS-a, mlade milone,vozaju najnovije aute,g.uz.e najljepše trebe,a takvi ko ti ,glasaju za iste,SDA kao i ovim njihovim jaranima odgovara ovakva BiH.Koliko god je ruse HDZ,SNSD,SDS toliko je rusi i SDA.
Nije jasna patološka mržnja SDP-ovaca prema SDA-ovcima.Da je bar tolika mržnja prema rušiocima BiH (HDZ,SDS,SNSD) gdje bi nam bio kraj
Propala stranka,tjeraj dalje.