{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas samo polaganje zakletve

S
30.11.2010. u 11:39
0
0
Danas samo polaganje zakletve
0
Danas samo polaganje zakletve
Poslanici novog saziva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH danas će položiti zakletvu, a izbor rukovodstva doma biće odgođen za narednu sjednicu, 22. decembra, dogovoreno je na radno-konsultativnom sastanku Kolegijuma aktuelnog Predstavničkog doma i predstavnika političkih stranaka zastupljenih u novom sazivu.
Predsjedavajući Predstavničkog doma Niko Lozančić rekao je da je na ovom sastanku konstatovano da političke stranke nisu dogovorile parlamentarnu većinu i da ne postoje pretpostavke za izbor kolegijuma.

"Danas će biti završena prva tačka, odnosno davanje svečane izjave poslanika, a potom će sjednica biti prekinuta i nastavljena 22. decembra", objasnio je Lozančić.

SDP je na sastanku zastupao stav da nije potrebno čekati formiranje parlamentarne većine za izbor rukovodstva Predstavničkog doma.

"Rukovodstvo je moglo biti privremeno, a kad se dogovori parlamentarna većina, da se zamijeni", rekao je poslanik SDP-a Zlatko Lagumdžija.

Navodeći da je jasno da će SNSD i SDS dati člana Kolegijuma iz srpskog naroda, Lagumdžija je rekao da bi bošnjački član trebalo da bude iz SDP-a, te da je ova partija, zbog programske bliskosti, spremna da pri izboru hrvatskog člana podrži HSP i Narodnu stranku "Radom za boljitak".

Lagumdžija je napomenuo da on nije kandidat za člana Kolegijuma.

Beriz Belkić iz Stranke za BiH smatra da, nezavisno od ukupnih odnosa, treba uspostaviti parlamentarno rukovodstvo, da bi se stvorile pretpostavke da parlament radi, a onda nastaviti razgovore o parlamentarnoj većini.

Prije početka konstitutivne sjednice Predstavničkog doma, poslanicima će članovi Centralne izborne komisije uručiti uvjerenja o preuzimanju mandata.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: