{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas redovna sjednica Predsjedništva BiH

F
11.2.2011. u 07:16
0
5
Danas redovna sjednica Predsjedništva BiH
0
Danas redovna sjednica Predsjedništva BiH
Informacija o stanju sigurnosti i korištenja prostora u zgradi Predsjedništva BiH, te poziv za učešće na XII samitu Organizacije islamske konferencije u Sharm El-Sheikhu, Egipat, 16. i 17. marta, na dnevnom su redu današnje redovne sjednice Predsjedništva BiH u Sarajevu.
Članovi Predsjedništva BiH razmatrat će i Izvještaj Ministarstva pravde BiH o radu Komisije za pomilovanje za period januar - decembar 2010. godine, davanje saglasnosti za izbor međunarodnih eksperata u Tranzicijsko vijeće za provedbu Sporazuma o Uredu registrara Suda BiH i Tužilaštva BiH, te Prijedlog odluke o prihvatanju Amandmana na član 20. Paragraf 1 UN Konvencije o eliminaciji svih oblika diskriminacije žena.

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o pristupanju BiH Haškoj konvenciji o međunarodnom ostvarivanju prava za izdržavanje djeteta i drugim oblicima za izdržavanje porodice, Konvenciji Vijeća Evrope o kontaktu koji se tiče djece, te Konvenciji Vijeća Evrope o zaštiti djece od seksualnog iskorištavanja i seksualne zloupotrebe.

Odlučivat će se i o Informaciji o nominaciji oficira za vezu sa Saveznom državom Maryland (Sjedinjene Američke Države), te pozivu upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH za uzvratnu službenu posjetu Republici Makedoniji.

Članovi Predsjedništva BiH razmatrat će i niz prijedloga odluka i sporazuma, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: