Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zabraniti rad nedjeljom i praznicima. I trgovci imaju živote, djecu prijatelje, rodbinu. I kupci snose veliki dio krivice jer velike kupovine obavljaju nedjeljom pa poslodavcima ne pada na pamet da se odreknu te pinkice i onda tlače ljude.
@ReinaR A subotom skratiti do 18h maksimalno a ne kao do sada do 22
Danas protesti a za 1. Maj okrece se jagnjetina i loče pivkana....
kaze neko kao ti sto nema dana radnog staza i sto nikad nije radio kod SDA robovlasnika
pa sta trebaju plakat?
Bakire lopove
Totalna podrska borbi za radnicka prava!!!!!!!!
Ja sam prije par godina cuo jedan jako dobar vic. Kaze: je li i Kod vas Merkator sluzi samo da kad se seta unutra udje pisat 😁😁
Jako je glupo da trzni centri i radnje rade do 22h. To je ziva glupost! Radnim danima do 20h. Subotom do 18 nedjeljom nikada. Tako je u normalnim drzavama i da se uvede zakon da je to tako i za sve jednako i tacka!
@lance U pojedinim evropskim gradovima radno vrijeme je do 18 ili eventualno do 20. Subotom do 17 nedjeljom skoro niko ne radi.
Produžiti radno vrijeme na 0-24 svaki dan. 😁
guzica im iznula za pare i gradnju novih radnji na grbaci radnika vecinom to proklestvo zavrse bankrotom. Niti su prvi niti posljedni.
To je sve u rukama potrosaca. Ne landrati po poslodavcima, oni to nikad nece promijeniti. Hajde da mi, potrosaci, kupci, uzivaoci usluga, ne konzumiramo usluge nedjeljom i praznicima. Neka bude dezurna trgovina-za ne daj Boze, pa ko hoce neka radi, a ostali-slobodno. Nego nama je najdraze u pola 10 navecer u trgovinu, nedjeljom u po dana, za Bajram vazda i onda kriv privatnik.ccc.
I treba da protestujete imate pravo na jedan slobodni dan u sedmici kada gospoda po drzavnim institucijama imaju vec 2 dana slobodna. i ovi ljudi treba da se odmore i da sacuvaju malo zdravlja sto imaju, poslodovcai ohladite malo!
Svi su krivi koji sute
Ovce glasaju njima je dobro nek imaju travu za jelo
Prodavnica obuće Borovo na Dobrinji radi svaki dan do 22 sata. Pa nije pekara pobogu. Zar to nije mobing na očigled svih nas.
dajte nam link da se potpišemo, zna li iko?
Bosnjo podrzava BINGO jer je nas, a nas izrabljuje radnike i radi za najveci praznik..dan drzavnosti. Bravo bosnjo
340 prijava tj 340 otkaza sutradan :) tako da ce statistika ove godine biti manja... pitanje ko ce zastititi te sto se zale da nece ostat bez posla fuj drzave
"On-line". Pa najbolje obucite žute prsluke i na kasu i među rafove za 1 maj i radite do 22:00.