|

Danas prezentacija ćilima izrađenog od čepova

Danas prezentacija ćilima izrađenog od čepova
0
F
FENA
20.11.2013. u 09:47
5
komentara
0

dijeljenja
Danas prezentacija ćilima izrađenog od čepova
U okviru obilježavanja Evropske sedmice za redukciju otpada (EWWR) danas će u Sarajevu biti prezentiran ćilim s bosanskom šarom kojeg su od prikupljenih čepova izradili predstavnici Udruženja "Green Art".
U razgovoru za Agenciju FENA predsjednica Udruženja Alma Hrasnica kazala je da će to biti prvo predstavljanje ćilima izrađenog od čepova koje su članovi udruženja i ostali zainteresirani prikupljali posljednjih nekoliko mjeseci.

Radi se o najnovijem ekološkom projektu ovog udruženja "Čepo ćilim", a ovaj projekat ima za cilj da se ekološki problemi više ne ignoriraju nego da se pokušavaju riješiti. Želi se skrenuti pažnja na štetnost nerazgradivog otpadnog materijala i njegovog gomilanja.

"Ideja projekta je bila medijska kampanja za pozivanje građana na prikupljanje plastičnih čepova s raznih ambalaža te su formirani "čepo-centari", a u projekat su se samoinicijativno uključile i osnovne škole što nas izuzetno raduje", kazala je Hrasnica.

Ona je istaknula da je prikupljen ogroman broj čepova zbog čega će ovo udruženje nastaviti sa sličnim aktivnostima i u budućnosti.

Ćilim koji ima dimenzije tri puta jedan metar danas će u 13 sati biti prezentiran u UNITIC centru.

Evropska sedmica za redukciju otpada se provodi radi jačanja svijesti o potrebi smanjenja otpada te promocije različitih aktivnosti usmjerenih na smanjenje otpada širom Evrope da bi se postigla trajna promjena svijesti stanovništva.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...