{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas potvrđivanje imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH

F
28.12.2007. u 11:58
0
0
Danas potvrđivanje imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH
0
Danas potvrđivanje imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH
Foto: Reuters
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici koja je počela jutros u Sarajevu trebao razmatrati potvrđivanje imenovanja predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.
Predsjedništvo BiH je na jučerašnjoj sjednici donijelo odluku o imenovanju Nikole Špirića za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a prema proceduri imenovanje treba da potvrdi i Predstavnički dom parlamenta BiH.

Jutros, prije sjednice Predstavničkog doma, počela je sjednica Komisije za pripremu izbora Vijeća ministara BiH, koja treba da razmotri podobnost i da mišljenje-preporuke za potvrđivanje predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Nikola Špirić, koji je do sada obavljao funkciju predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, podnio je ostavku na tu funkciju nakon što je visoki predstavnik u oktobru donio odluku u vezi s radom Vijeća ministara BiH.

Predstavnički dom bi na današnjoj sjednici trebao da razmatra Izvještaj komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama BiH.

Predviđeno je i razmatranje Izvještaja komisije Kolegija o nastojanju za postizanje saglasnosti o mišljenju Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost o Prijedlogu zakona o policijskoj strukturi u BiH, čiji su predlagači poslanici Drago Kalabić i Branko Dokić.

Na dnevnom redu je, između ostalog, i prijedlog rezolucije o borbi protiv nasilja nad ženama u porodici čiji je podnosilac poslanik Vinko Zorić, te davanje saglasnosti za više međunarodnih sporazuma, ugovora i konvencija.

Poslanik Jerko Ivanković Lijanović je predlagao da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti i prijedlog zakona o carinskoj tarifi, a ako to proceduralno nije moguće da se sutra zakaže sjednica na kojoj bi bio razmatran samo ovaj zakonski prijedlog. Međutim, ovaj Lijanovićev prijedlog nije dobio potrebnu podršku ostalih poslanika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: