|

Danas potpisivanje protokola o određivanju tromeđe između BiH, Srbije i Crne Gore

Danas potpisivanje protokola o određivanju tromeđe između BiH, Srbije i Crne Gore
21
F
FENA
15.5.2019. u 08:27
19
komentara
21

dijeljenja
Danas potpisivanje protokola o određivanju tromeđe između BiH, Srbije i Crne Gore Ilustracija: Shutterstock
Protokol o određivanju tromeđne granične tačke između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije bit će potpisan danas u Sarajevu.
Protokol će potpisati ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore Dragan Pejanović i generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije Veljko Odalović.

Potpisivanjem protokola o određivanju tromeđne granične tačke između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije stvorit će se pravni okvir za materijalizaciju i označavanje navedene tromeđne tačke. Time se završava još jedna neophodna faza u konačnoj demarkaciji državne granice između BiH, Republike Srbije i Crne Gore, a sve u skladu s propisima unutrašnjeg zakonodavstva te tri susjedne države, kao i u skladu s propisima međunarodnog prava.

Potpisivanje tog protokola znači i iskorak više za sve zemlje potpisnice u pravcu punopravnog članstva u Evropskoj uniji, a jačaju se i prijateljski odnosi između država potpisnica protokola, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...