|

Danas počinju 509. Dani Ajvatovice u Bugojnu, manifestaciju otvara Šefik Džaferović

Danas počinju 509. Dani Ajvatovice u Bugojnu, manifestaciju otvara Šefik Džaferović
8
Klix.ba
14.6.2019. u 11:56
47
komentara
8

dijeljenja
1/4 Foto: Klix.ba
2/4 Foto: Klix.ba
3/4 Foto: Klix.ba
4/4 Foto: Klix.ba
Manifestaciju 509. Dani Ajvatovice danas u 18 sati na Musalli u Pruscu svečano će otvoriti član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.
U programu će učestvovati Udruženje sazlija "Sevdah" iz Živinica, hor Elči Ibrahim-pašine medrese iz Travnika i Vokalno-instrumentalni sastav "Forte" iz Donjeg Vakufa.

Govoreći o ovogodišnjem programu Muftija travnički i predsjednik Organizacionog odbora, dr. Ahmed ef. Adilović istakao je da će publika imati priliku vidjeti i doživjeti 70 različitih kulturnih, vjerskih, edukativnih, sportskih i humanitarnih sadržaja, kroz koje će se javnosti predstaviti brojni naučni i kulturno-umjetnički radnici.

Pored tradicionalnog nastupa Sarajevske filharmonije, koncerata tradicionalne i duhovne muzike, u Danima Ajvatovice će biti organizovano i 10 promocija knjiga, a za omladinu i djecu planirano je niz programa, Omladinski kamp na platou Ajvatovice te konkurs za najbolji literarni rad za srednjoškolce.

"I ove godine planirali smo četiri humanitarna programa koje ćemo provesti u Bugojnu, Fojnici i Novom Travniku", istakao je muftija Adilović.

Tako će Muftijstvo travničko u saradnji s Uredom za društvenu brigu Islamske zajednice u BiH nastaviti pružati podršku u radu Udruženju za pomoć djeci i omladini s posebnim potrebama "Leptir" i Udruženju djece i mladih oboljelih od dijabetesa "Slatki svijet" u Bugojnu, kao i Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba "Drin" u Fojnici i Edukacijsko-rehabilitacijskom centru "Duga" u Novom Travniku.

Dani Ajvatovice trajat će od 14. juna do 1. jula, a centralni događaj, pohod ka Ajvatovici i prolazak vjernika kroz Ajvaz-dedinu stijenu, uz prigodan vjerski program, planiran je za nedjelju, 30. juna.

Moto ovogodišnje Ajvatovice je "Ponosni na svoju vjeru, tradiciju i domovinu".
Prijavi grešku


Komentari (47)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...