Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
na ucjenu debelog treba ic ucjenom i jos ne treba potpisivat mmf, jer proslo je vrijeme kad se debeli nesta pitao.
Povoljni haparati za djikane... 3,2,1, nestalo.
bice pooooro za boookira i balije iz sdaaaaaaaaaaaaa
Otkud sada ovaj skoćko. Šta bi ti potpisao?
paraf je nebitan, kad će potpis?
........još jedan poraz kriminalca iz laktaša........
......što je eu bliže i njemu se bliži kraj.......
Bosna ce biti jaka i stabilna samo u okviru eu i nato ,ostalo je jos dosta posla al mislim da ce nas ugurt za 5 godina nazor ako ispunimo minimum uslova ,bosanski politicari moraju usvojit europske norme ,pravosudje europsku praksu a narod mora usvojiti njemacki mentalitet makar pola tj raditi vrijedno ,skolovat dijecu ,ne bavit se kladionicama ,biti racionalan i uporan ,uz resurse koje imamo mozemo daleko dogurat ,za 10-15 godina mozemo biti razvijena zemlja ...nadam se
Sa vecinom se slazem osim da za 10-15 godina mozemo postat razvijena zemlja. Za to ne postoji osnova ; zakoni koji ce se trebat usvojit su uglavnom zakoni kakvi zu u EU, i takvi zakoni su dobri za uredjene razvijene zemlje. Za tako brz razvoj 10-15 godina , bi se morao mjenjat poreski sistem, liberalizovat uvoz , reorganizovat administracija, i uredit pravni sistem koje potpuno nefunkcionalan iako je uglavnom njegova transformacija i do sada bila pod kontrolom ljudi sa zapada.
Zakoni su slovo na papiru i mogu se donjet munjevito brzo a implementacija je nesto sto traje godinama dok se ne usvoje norme i sudska praksa a to se sve moze postici veoma brzo ukoliko su politicari zainteresirani ,norme znaci drzavnom sluzbeniku ne pada ba pamet da sjedne u sluzbeno auto i ide na vikendicu norme znaci da je plata u drzavnoj sluzbi manja od plate u privredi znaci i da nema zaposljavanja na stelu ,sudska praksa znaci trgovinski spor se rjesava za 30-60 dana , radnicka norma znaci da radnik mora vrjedno radit i stit svoje preduzece te ne krast na poslu i to sto uradi da uradi kako treba a ne da fuseri , u prvi mah ce se radnicima cinit da rade bolje nego su placeni ali kad se ekonomija rasplamsa carobnom rukom ponude i traznje plate ce pocet rast i to brzo u duplo i troduplo ...kupovna moc ce porast a samim time potraznja za robama ce se udvostrucit sto ce udvostrucit i budjet ...to je moja ekonomska doktrina
"da bi se uzelo u obzir pristupanje Republike Hrvatske Evropskoj uniji"!? Koliko ja znam Hrvatska je vec u EU
Nista od tog,takozvane BiH vlasti nisu sposobne uraditi nista pozitivno,toliko su ogrizli u kriminalu i korupciji da im se to cini kao normalna pojava.
Ništa olovke, već samo otisci prstiju članova predsjedništva.
prodaje se zemlja.
Naprijed, idemo u EU, u spas od Rusije i Srbstva.
Ovi političari se slikaju i upriličuju dogadjaje svako malo.
Ne mogu a da ne primjetim kako je Fahrudin Radoncic-Pudlica naglo postso ljubitelj Turskebi Erdogana, dok je Avaz naprasno postao propagator takve Turske koju je svojski iznapadao.
Vrijeme je da se počne parafiranje Sporazuma o destabilizaciji i razdruživanju sa EU. To bi bila udarna vijest.
@zaboravan Ko je zaslužio da bude u EU on je tu već dvijedecenije. Jedan milion Bosanaca uživa sve blagodeti te zajednice.