Gradsko vijeće Grada Sarajeva
0

Danas odluka o visini iznosa "Šestoaprilske nagrade"

FENA
Prijedlog Odluke o visini novčanog iznosa pojedinačne i grupne "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2010. godini bit će razmatran danas na sjednici Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

Na dnevnom redu je i Prijedlog Odluke o sufinansiranju kulturne manifestacije od posebnog interesa za Grad Sarajevo i imenovanju člana Organizacionog odbora manifestacije XXVI internacionalni festival Sarajevo "Sarajevska zima 2010.", Prijedlog Programa međunarodne suradnje Grada Sarajeva za 2010., te Prijedlog Odluke o transformaciji PEP Društva s ograničenom odgovornošću za prijenos i emitovanje programa Sarajevo u Javno preduzeće "Gradska radio- televizija Sarajevo" Društvo s ograničenom odgovornošću Sarajevo.

Gradsko vijeće razmatrat će i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopuni Odluke o utvrđivanju i sufinansiranju kulturnih manifestacija od posebnog interesa za Grad Sarajevo, Prijedlog Programa obilježavanja godišnjice XIV ZOI - Sarajevo'84. u 2010. godini, Nacrt Odluke o utvrđivanju sportskih manifestacija od značaja za Grad Sarajevo, Nacrt Programa manifestacije obilježavanja 6. aprila - Dana Grada Sarajeva u 2010., te nacrte odluka o pristupanju izradi regulacionih planova "Kovačići Centar", "Kovačići" i "Koševsko Brdo".