Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ništa protiv Šehida, da im se Allah smiluje i uvede ih u Džennetske ljepote, ali ovo organizuje onaj "momcina" koji 12 godina studira? Dajte neki link/klip/bilo sta na kojem dekan vrijedja i ja cu prvi izaci s posla i doci na proteste.
Taj momcina nema babu da mu pozavrsava te ispite.A studira najtezi fakultet u drzavi.I samim tim ga privodi kraju. https://www.facebook.com/photo.php?v=614754411886116
@Ahmadinejad - Koliko je djece bez jednog ili oba roditelja pa zavrse sve moguce u roku i postanu doktori nauka? Isto tako, koliko je djece sa oba roditelja, a na heroinu su? Imali roditelje ili ne, ono sto postignes u zivotu je stvar licnog izbora, reda, rada i zalaganja.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Opet one ublehe. Da njemu te pare trebaju za neke plemenite svrhe, kao na primjer završiti fakultet pa hajde, ali ovo je očigledan pokušaj da mu država plaća fakultet zauvijek pa da on svake druge godine po jedan ispit da ako se slučajno sjeti da dođe na faks.
Koliko je pravo jetima, neka se pripazi svako ko ovdje da los komentar za tog momka, da se na njeg ne spusti prokletstvo. Tu djecu je trebalo na dlanu drzati a ne dopustiti da dodju u situaciju da na ovaj nacin traze prava. On moze imati godina koliko god, dok ne bude samostalan covjek, obrazovan i zaposlen, on je nezasticeni jetim. Pusti ba suplju ''svaka cast sehidima'', vidi se iz prilozenog koliku cast imaju ti ljudi sto su nam obezbjedili buducnost. Ti sehidi im nece nikad halaliti za ovo sto rade njihovoj djeci. Kod Tite se znalo sta znaci biti narodni heroj i ucesnik u oslobodilackoj borbi a kod nas porodice sehida jos placaju tu cijenu.
ne kontam, kanton treba obezbjediti te pare pa treba kanton tuziti? kako nije izgubio pravo na skolovanje, 2003 upisano? bez statusa redovnog a koji mozes odrzati samo ako redovno zavrsavas sve godine, nema ni tih dodatnih beneficija... Smjena dekana nece upisati ocjene u index. I jebeni ispiti su u toku, imajte to na umu
Ako neko za dvanaest godina ne može da završi fakultet koji se završava u nekih 5 godina onda je on/ona ili potpuno promašio mjesto gdje će studirati ili je neko ko živi po principu: Lezi hljebe da te jedem. Da je djecu šehida trebalo podržavati - to potpisujem! Ali, i ta su djeca valjda trebala nekako uzvratiti na tu pomoć, ako su je već dobili. (neću da zalazim u to jesu li ili nisu dobivali, znam da su mnogi ostali uskraćeni toga, ali ne može se reći da pomoći nije bilo uopšte.) Ako će neko iz godine u godinu tratiti novce za školovanje, zar nije onda bolje da ih dobije neko zainteresovaniji, željniji, potrebniji, i da pri tom ima oba roditelja, koja nisu u stanju da mu to omoguće.. (izgleda, ovdje postade ozbiljan grijeh imati roditelje :/ )
ko kaze da ne bi na svakom drugom isto studirao ovoliko, pa na svakom trebas bar knjigu otvoriti sto je nekima misaona imenica
@dado_27 Niko ne kaže :)
Šehidi, poginuli na Allahovom putu, neka se ne brinu, bog će na njih pogledati.
Hej jazavci nemojte da dirate djecu Šehida jer će te dobiti po ušima jazavci. Svoje ste jazavačke guzice skrivali u ratu dok su očevi te djece vas branili i odbranili od genocida i silovanja. Zato iššš sa tom primitivnom pričom. Šehidska djeca imaju pravo na besplatno školovanje i zaslužili su to radi davanja života za ovu kakvu takvu državu njihovih hrabrih očeva, gazija. Imaju pravo koliko žele da studiraju besplatno, toliko jazavci.. sad iššš u rupe ..
Zaboravili smo i na sehide i ratne heroje pa kako nebi i na njihovu djecu. Djeca šehida imaju zakonski prioritet prilikom prijema u radni odnos,tj. dovoljno je samo formalno da ispunjavaju tražene uslove, ali to niko ne poštuje, kao i pravo na besplatno školovanje. Ali, pred svake izbore političari se sjete njihovih očeva, a nakon izbora u državnu službu, upravne i nadzorne odbore zaposle svoju rodbinu i prijatelje.
Pa daj napisite cime ih vrijedja. Smece od clanka.
Svi pred faks, sve koji ne rade treba ih smijeniti. Zeljkovicu povedi racuna o sehidskim porodicama!
https://www.facebook.com/photo.php?v=614754411886116 Evo kako vas posteni dekan se ponasa.A za ove koji protiv djece sehida pricaju samo nek im Bog isto daju kao i toj djeci pa nek se oni kroz zivot provlace bez svojih najmilijih.
Da se razumijemo, nista protiv sehida. Ali oni su jedno, a njihova djeca drugo. Da me se pogresno ne shvati, ali nisu ni prvi ni zadnji koji su bez roditelja ostali. Ima nas jos, pa smo opet zavrsavali fakultete u roku i bez tih para. Cast izuzecima, ali dosta te djece sehida se ubezobrazilo i zivi jedino na racun toga sto je sehidsko dijete. Osim toga, najmladji medju njima imaju opet preko 18 godina i odrasli su ljudi. I nije lijepo moliti Boga za takvo nesto, ni u kom slucaju.
titova_mala Moram te ispraviti njihovi roditeloji nisu poginuli u saobracajnoj nesreci.Oni su poginuli braneci svoju porodicu i svoju domovinu u kojoj mi sad lijepo izrazavamo demokratske slobode i demokratski trazimo svoja prava.Ne znam pratis li ove proteste roditelja sa svojom djecicom kako je to fino lijepo slatko.E sad se stavi u poziciju tog djeteta i zamisli kako je njemu kad je ostao sa svojih 10-tak mjeseci bez hranioca svoje porodice.Evo da ti dam primjer.Od mog druga iz osnovne i srednje skole babo je imao prije rata svoje granape u Urijan dedinoj , Na vratniku ,na Bistriku .Vozio ladu samaru novu ,imao kombija Wolsvagenovog.Znas ko je to prije rata imao samo onaj ko je radio crncio po vazdan.Kad mu je babo poginuo na Otesu bio pripadnik Specijalne jedine MUP-a ta su auta istruhla na parkingu,radnje se pozatvarale nije imao ko o nima brinuti.Majka ko majka radila sve sto je mogla da njega i sestru mu izvede na pravi put .
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Zalim, ali ovo ne podrzavam. Najprije, dekan je sasvim ok lik (za razliku od dekana nekih drugih fakulteta). A kao drugo, svaka cast sehidima i borcima, ali njihova djeca su mi se vec popela na vrh glave. Ovo i traze jer nisu u stanju da zagriju stolicu i da u roku zavrse fakultet, nego smatraju da ih drzava treba placati, pa da vjecno studiraju. Hajde klinci, imate preko 18 godina, ne mozete se cijeli zivot voditi onim sto su vam ocevi ucinili i mahati usima. Ucinite i vi nesto!
E jbg sad. I ja ću napraviti protest jer želim traktor! Hmmm...pa moj zahtjev ima više smisla nego ovi!
Većina nas je dala nešto za ovu državu "UZ DUŽNO POŠTOVANJE ŠEHIDIMA I POGINULIM BORCIMA ZA BIH" ali trebamo biti pametni i potruditi se da pameću i radom prevaziđemo sva iskušenja koja se pred nas postave. Zato budite PAMETNI i ne nasjedajte na svaku priču. Sve treba provjeriti i ako je istina ima i za to mehanizam koji će se primjeniti i ako treba obračunati sa svakim onim koji vrijeđa BILO KOGA I NA BILO KOJOJ OSNOVI u ovoj državi.
Taj novac je mogao otići nekom nadarenom djetetu u nekom programu stipendiranja, ovako će da ode lijenčugi koja pije kafe cijeli dan.