{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas nastavak sjednice Predstavničkog doma

F
23.3.2010. u 07:42
0
1
Danas nastavak sjednice Predstavničkog doma
0
Danas nastavak sjednice Predstavničkog doma
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi danas u nastavku zasjedanja, trebalo da razmatra Prijedlog amandmana II, III i IV na Ustav Bosne i Hercegovine, koje su predložili poslanici Stranke za BiH, s Mišljenjem Ustavnopravne komisije koja nije podržala principe predloženih amandmana. Poslanici će u prvom čitanju razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH čiji su predlagači Milorad Živković, Niko Lozančić i Šefik Džaferović.
U prvom čitanju će biti razmatran i Prijedlog zakona o praznicima BiH koji je predložio Denis Bećirović.

Poslanici bi trebali razmatrati i Prijedlog revidirane strategije BiH za provođenje Aneksa VII Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Na ranije utvrđenom dnevnom redu su i: Informacija Vijeća ministara BiH o lišavanju slobode Ejupa Ganića u Velikoj Britaniji, na osnovu zahtjeva Srbije za izručenje; Informacija Vijeća ministara o dopisu Ministarstva sigurnosti Ujedinjenim nacijama povodom proglašavanja pojedinih organizacija iz BiH povezanim s terorističkim oranizacijama i stavljanju van snage dokumenta koji izaziva pravnu nesigurnost građana i institucija u BiH, kao i Informacija o sankcioniranju izvršilaca verbalnih i fizičkih nasrtaja na novinare u BiH.

Pred poslanicima će se naći i Informacija Ministarstva vanjskih poslova BiH povodom otvaranja predstavništava Republike Srpske u inozemstvu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: