BiH
0

Danas nastavak sjednice Predstavničkog doma PSBiH

FENA
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi danas, u nastavku ranije prekinute sjednice, trebalo da u provom čitanju razmatra Prijedlog zakona o zaštiti novih sorti bilja u Bosni i Hercegovini.

Predviđeno je i razmatranje u prvom čitanju Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o politici direktnih stranih ulaganja u BiH.

Bit će razmatran i Prijedloga zakona o dopuni Zakona o sistemu indirektnog oporezivanja u BiH, čiji je predlagač Komisija za vanjsku trgovinu i carine, sa Mišljenjem Komisije za finansije i budžet.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Okvirnog zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju u BiH te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH, koje je predložio poslanik Denis Bećirović.

Poslanici će, između ostalog, razmatrati i Godišnju platformu o obavještajno-sigurnosnoj politici kao i Izvještaj o radu SIPA-e za period januar-septembar 2009. godine i izjašnjenja o određenim pitanjima, s mišljenjem Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH.