{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas na Vijeću ministara informacija o komisiji za ispitivanje stradanja u Sarajevu

F
25.5.2006. u 10:36
0
0
Danas na Vijeću ministara informacija o komisiji za ispitivanje stradanja u Sarajevu
0
Danas na Vijeću ministara informacija o komisiji za ispitivanje stradanja u Sarajevu
Vijeće ministara BiH trebalo bi na današnjoj sjednici u Sarajevu razmatrati informaciju o načinu realizacije zaključaka ovog vijeća o uspostavljanju, davanju podrške i saradnji sa Komisijom za ispitivanje istine o stradanjima Srba, Hrvata, Bošnjaka, Jevreja i ostalih u Sarajevu od 1992. do 1995. godine.
Na predloženom dnevnom redu su i Nacrt zakona o visokom obrazovanju i Nacrt zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima.

Vijeće ministara bi se trebalo izjasniti i o prijedlozima odluka o privremenoj obustavi primjene nulte carinske stope po Sporazumu o slobodnoj trgovini između BiH i SCG na određene robe porjeklom iz SCG, kao i o stavljanju van snage Odluke o privremenoj obustavi primjene nulte carinske stope po ovom sporazumu na robe porjeklom iz Srbije koje podliježu izvoznom subvencioniranju.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o osnivanju ureda za državnu imovinu BiH.

Vijeće ministara treba razmatrati i Izvještaj o izvršenju budžeta institucija i međunarodnih obaveza BiH za prošlu godinu.

Među 50 tačaka predloženog dnevnog rade je i Prijedlog programa javnih investiranja institucija BiH za period 2006.-2008.

Vijeće ministara treba razmatrati i informacije o raspodjeli sredstava za finansiranje institucija kulture od značaja za BiH u ovoj godini, o stanju sigurnosti u BiH za prošlu godinu, kao i o realizaciji odluka Ustavnog suda BiH i implementaciji Zakona o nestalim osobama BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: