{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Danas kolektivna dženaza za devet Vlaseničana

F
19.4.2014. u 09:28
5
Danas kolektivna dženaza za devet Vlaseničana
5
Danas kolektivna dženaza za devet Vlaseničana
Na mezarju "Rakita“ u Vlasenici danas će biti klanjana kolektivna dženaza i obavljen ukop za devet Vlaseničana, civilnih žrtava rata, koji su ubijeni na području Općine Vlasenica od 1992. do 1995. godine.
Jučer je Ispred Komemorativnog centra Tuzla, uz molitvu i suze članova porodica žrtava, obavljen ispraćaj tabuta sa posmrtnim ostacima devet identifikovanih civilnih žrtava rata sa područja Vlasenice.

"Ukupno je devetero pripremljeno za ukop, od kojih je najstarija žrtva imala 70 godina, a najmlađa 15 godina. Pronašli smo i ostatke od dvije sestre, Aidu i Velidu Karaš, koje treba posebno naglasiti, jer je najveći zločin u Vlasenici učinjen nad ženom. Do sada je ukopano 328 posmrtnih ostataka u Vlasenici, uz ono što znamo od ranije to su ukupno 2.643 stradala Vlaseničana", izjavio je predsjednik Organizacionog odbora obavljanja dženaze Muho Hadžiomerović.

Na dženazi koja će se klanjati danas, na šehidskom mezarju Rakita u Vlasenici bit će ukopana najstarija žrtva 70-godišnji Avdo Heljo, koji je ubijen 1992. godine, kao i najmlađa žrtva, petnaestogodišnji Izet Hadžić, ubijen 1993. godine.

Također će na šehidskom mezarju Rakita biti ukopane i sestre Aida (27) i Velida (25) Karać, zatim Samir Begić (18), Adem Bećirović (21), Ahmet Manjić (30), Hasan Manjić (32) i Bego Hatunić (66).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: