Komentari (55)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hrišćani vjeruju da je "bog'' u obliku čovjeka razapet na ovaj dan od strane običnih smrtnika, i da je tri dana bio u grobu MRTAV da bi tri dana kasnije "vaskrsnuo" zahvaljujući molitvama takodjer običnih ljudi. Eto to vam je uskrs. U stvari ovo je bivša paganska slava.
dan Isusove muke,dan kada je razapet. Na taj dan se posti izricito na kruhu i vodi,ne slusa muzika, nema ludovanja ( barem bi tako trebalo biti) i ubiti ovo je najveci krščanski dan,poslije Ukrsa. Pa čak mozda i značajniji od rođenja Isusova. Vjernik ce Boga spoznati miljama daleko,a nevjernik nece ni da stoji pred njim!
Sretan Bozic