Sarajevo
0

Danas je peta godišnjica smrti prim. dr. Abdulaha Nakaša

FENA
Rahmetli Abdulah Nakaš
Rahmetli Abdulah Nakaš
U subotu se obilježava peta godišnjica od smrti primarijusa doktora Abdulaha Nakaša, nekadašnjeg specijaliste opće hirurgije i šefa hirurških disciplina u Općoj bolnici u Sarajevu koja danas nosi njegovo ime.

Mezar na Kovačima obići će rodbina i prijatelji , dok će u ponedjeljak na spomen-česmi u krugu Bolnice biti položeno cvijeće te organizirano prigodno prisjećanje na djelo dr. Nakaša za uposlenike Opće bolnice.

Tom prilikom, govorit će direktor Opće bolnice Bakir Nakaš, šef hirurških discplina u toj zdravstvenoj ustanovi Šukrija Đozić, prof. dr. osman Durić, specijalista opće hirurgije Haris Pandža te bivši saradnici i prijatelji dr. Nakaša.

Dr. Nakaš ostat će upamćen kao vrhunski stručnjak, a posebo se iskazao u periodu od maja 1992. do novembra 1995. godine radeći kao kao šef hirurškog odjeljenja Državne bolnice Sarajevo i glavni hirurg Armije Bosne i Hercegovine.

Svoje ogromno znanje i vještine nesebično je stavio u službu zaštite zdravlja i liječenja svih ranjenih i oboljelih sugrađana Grada Sarajeva i BiH.

Po završetku ratnih djelovanja ostao je na mjestu šefa hirurškog odjeljenja bivše Državne bolnice u Sarajevu sve do momenta prerane smrti.