|

Danas izricanje presude Zijadu Derviševiću optuženom za terorizam

Danas izricanje presude Zijadu Derviševiću optuženom za terorizam
0
S
SRNA
20.11.2012. u 08:05
3
komentara
0

dijeljenja
Danas izricanje presude Zijadu Derviševiću optuženom za terorizam
Pred Sudom BiH za danas je zakazano izricanje prvostepene presude u predmetu "Zijad Dervišević i drugi", najavljeno je iz Suda.
Sud BiH je 8. augusta prošle godine potvrdio optužnicu u ovom predmetu koja Derviševića tereti za krivično djelo finansiranje terorističkih aktivnosti u vezi sa krivičnim djelom terorizam, a optužene Amela Sefera i Sašu Bonića za krivično djelo terorizam.

Sefer je optužen i za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili ekplozivnih materija.

U optužnici se navodi da je Dervišević nabavio sredstva radi njihove upotrebe za izvršenje terorističkog napada, dok su Sefer i Bonić napali na fizički integritet osoba radi ozbiljnog zastrašivanja stanovništva kao i radi ozbiljne destabilizacije političkih i ustavnih struktura BiH.

Dervišević, Sefer i Bonić povezuju se sa planiranjem atentata na HDZ-ovog poslanika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Ivu Tadića.

U aprilu 2011. godine na parkingu u Zenici je došlo do eksplozije na automobilu u Tadićevom vlasništvu. U automobilu su se u trenutku eksplozije nalazila dva poslanika HDZ-a u Skuštini Zeničko-dobojskog kantona Ivo Tadić i Pero Mamić.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...