"Slučaj Zijad Turković"
0

Danas iskopavanje tijela na području Kaknja

Sarajevo-x.com
Istražni tim Tužilaštva BiH pronašao je jučer na području sarajevske općine Hadžići posmrtne ostatke dvaju osoba, a locirao je još dva tijela na području Kaknja, za koje se pretpostavlja da potiču iz slučajeva koji se tiču ubistava Vernera Ajdarija, Marija Tolića, Mithata Mekića, te Marije Salas-Kortez, potvrdio je za Sarajevo-x.com Boris Grubešić, portparol Tužilaštva BiH.

Tijela pronađena na području općine Hadžići su već iskopana i trenutno se radi obdukcija, a iskopavanje tijela pronađenih na području Kaknja će početi danas.

Napominjemo, istražni tim Tužilaštva BiH je uhapsio osobe osumnjičene za pljačku 2,5 miliona KM i Cargo centra na aerodromu Sarajevo 2007. godine, kao i za ubistva više osoba koje su nestale prije nekoliko mjeseci.

Uhapšeni su Zijad Turković, koji se sumnjiči da je organizator zločinačke organizacije, a među uhapšenima su i Suad Glavinić i Saša Stjepanović. Njih trojica su predana nadležnom tužiocu državnog tužilaštva.

Napominjemo Glavinić je 2007. godine uhapšen pod sumjom da je bio jedan od saučesnika u velikoj pljački, no kasnije je zbog nedostataka čvrstih dokaza oslobođen.

Istražni tim Tužilaštva BiH, koji je formirao glavni tužilac BiH Milorad Barašin, sačinjavaju tužioci Posebnog odsjeka za organizovani kriminal ovog tužilaštva, te tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), federalne Uprave policije, te MUP-a Kantona Sarajevo.