BiH
3

Danas dženaza navijačima stradalim u Poljskoj i dan žalosti u USK-u

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Dženaza trojici navijača nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine (BiH), Hasibu Mahmiću, Vildanu Pehliću i Almiru Kasumoviću, koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći u Poljskoj, na povratku sa utakmice Litvanija - BiH, bit će održana danas.

Porodice nastradalih mladića usaglasile su se da dženaza bude zajednička na stadionu nogometnog kluba u Vrnograču kod Velike Kladuše, simboličnog naziva "Mladost“, iza podne namaza u 13.30 sati.

Nakon klanjanja zajedničke dženaze na stadionu u Vrnograču, te ukopa Pehlića i Kasumovića u Velikoj Kladuši, krenut će se na ukop Mahmića u Bosanskoj Krupi. Navijačka grupa “Ljuti Krajišnici”, čiji je poginuli Mahmić bio vođa, organizirat će besplatan prevoz građanima iz brojnih gradova Unsko-sanskog kantona (USK).

Prema najavama "Ljutih Krajišnika“ po dva autobusa osigurana su za Cazin, Bihać, Bosansku Krupu i Jezerski, a po jedan za Bužim, Mahmić Selo i Bosansku Otoku. Organizovane su i vanredne linije iz Slovenije, gdje je Mahmić živio i radio, te iz Živinica za navijače "Armije Zmajeva“.

Vlada USK-a, na posljednjoj sjednici održanoj u petak, dan dženaze tragično stradalim navijačima proglasila je Danom žalosti u Kantonu.