Das ist Valter 2009
0

Danas biciklistička trka Downtown Sarajevo

FENA
Sarajevo će danas biti domaćin prvoj međunarodnoj biciklističkoj trci pod nazivom Downtown Sarajevo - DAS IST VALTER 2009, koja će biti održana u organizaciji nevladine organizacije Horizont.

Riječ je o urbanoj varijanti discipline downhill (spust), koja će se voziti po sitnom makadamu, asfaltu, kaldrmi, stepenicama i preko sličnih prepreka, saopćeno je iz ove nevladine organizacije.

Za trku se već prijavilo 70 takmičara, iz više od sedam zemalja, koji će se spuštati od Zmajevca do Vijećnice, preko makadama, stepenica, kaldrme i drugih podloga.

Najbrže očekuje nagradni fond u iznosu od 1.800 eura.

Cilj projekta, kako se ističe, jeste da se organizacijom prve downtown biciklističke trke DAS IST VALTER 2009, kao jedinstvenog sportskog događaja u regiji, promovira Sarajevo kao mjesto urbanoga, sportskog duha te kao atraktivna turistička destinacija.

Također, ova trka je i svojevrsna promocija starog dijela grada, a organizatori zahvaljuju na podršci stanovnika pored čijih kućnih vrata će se odvijati ovaj jedinstveni sportski događaj.

Program će trajati cijeli dan, a finalna trka i proglašenje pobjednika planirani su za 19.00 sati.

Duž cijele staze, osim u za to označenim dionicama, moguće je prisustvovati treningu, kvalifikacijama i finalnoj trci.

Organizaciju trke DAS IST VALTER 2009 omogućili su Bosnalijek, Red Bull, Grad Sarajevo, Poeta Pista, Infinity, Promo Tim, Igepa Group.