Novo zakazano za 14. februar
0

Dana Škrba nije došla na ročište zbog bolesti tromjesečne bebe

FENA
Dana Škrba (Foto: Arhiv)
Dana Škrba (Foto: Arhiv)
Suđenje Dani Škrba, optuženoj za svirepo ubistvo sarajevskog fotografa Mustafe Bukvića 23. februara 2012. godine, odgođeno je danas zbog nedolaska optužene u Kantonalni sud Sarajevo. Novo ročište u ovom predmetu zakazano je za 14. februar.

Kako je saopćio predsjedavajući Sudskog vijeća, sudija Jasenko Ružić, policija Tuzlanskog kantona obavijestila je Sud da se optužena s bebom (tromjesečnim sinom) nalazi na Pedijatrijskoj klinici u Tuzli.

Budući da je usljed povišene temperature njen sin podvrgnut pretragama, optužena Škrba nije mogla doći na zakazano ročište.

Suđenje u ovom predmetu počelo je 18. septembra 2012. godine, ali je već 8. oktobra odgođeno na neodređeno vrijeme usljed poodmakle trudnoće optužene i njenog zdravstvenog stanja.

U međuvremenu, tačnije 31. oktobra, optužena Škrba porodila se u sarajevskoj Općoj bolnici, gdje je provela izvjesno vrijeme, te potom zajedno s novorođenčetom smještena u Kazneno-popravni zavod Tuzla, odnosno u prostorije Odjela za pritvorenice, gdje je za potrebe djeteta opremljena jedna soba.

Prema tužbenim navodima, Dana Škrba je 23. februara 2012. došla u Bukvićevu fotografsku radnju "Foto San" u ulici Omladinskih brigada do br. 7 u sarajevskom naselju Dobrinja, te nakon što su zajedno sišli u podrumske prostorije Škrba ga je, koristeći stanje intimnosti i njegovo povjerenje, svirepo ubila zaklavši ga skalpelom.

Dan nakon ubistva Škrba je uhapšena na Autobuskoj stanici u Mostaru.