{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dan Zavoda Mjedenica obilježen otvaranjem biblioteke i učionice u prirodi

24.5.2013. u 13:41
104
1
Dan Zavoda Mjedenica obilježen otvaranjem biblioteke i učionice u prirodi
104
Dan Zavoda za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica obilježen je učeničkom priredbom, otvaranjem dječije biblioteke koju je otvorio kuvajtski ambasador Mohammad Fadil Khalaf te učionice u prirodi koju je otvorio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.
"Danas je Dan Zavoda Mjedenica, što je proslava kao što je imaju i sve druge škole. Ovo je ipak posebna svečanost, jer otvaramo biblioteku koju je opremila država Kuvajt, koju je otvorio njihov ambasador Fadil Khalaf. Također, tu je i učionica u prirodi, koju je otvorio načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić. U međuvremenu je pripremljen dječiji svečani program, gdje je predstavljen rad sa djecom tokom godine, a uručene su i zahvalnice prijateljima zavoda. Ovo su djeca sa posebnim potrebama, zavod je ustanova koja postoji 66 godina i najstarija je i najspecijaliziranija ustanova za rad sa ovim kategorijama ovdje. Imamo vrtić za djecu sa posebnim potrebama, specijalnu osnovnu školu, internat za djecu koja nisu iz Sarajeva i radionicu za radnu okupaciju odraslih. Radimo sa 165 djece, od kojih je 102 u osnovnoj školi, 28 u vrtiću, 30 u radionicama, dok u internatu boravi 66 djece", izjavio je za Klix.ba Mirsad Asimović, direktor zavoda.

Svečanosti su prisustvovali brojni prijatelji zavoda i predstavnici medija, a nakon otvaranja biblioteke, direktor je poveo ambasadora Khalafa u obilazak zavoda. Zanimljivo je da je pažnju ambasadora posebno privukao pano sa fotografijama druženja učenika sa psom. Ambasador je objasnio kako je veliki ljubitelj pasa te da je vlasnik čak sedam pasa, koji žive u njegovoj rezidenciji.

Učenici su za roditelje i goste izveli poseban program "Ples patuljaka", koji je zatvorila grupa učenika svirajući frule. Direktor Asimović dodijelio je zahvalnice prijateljima Zavoda Mjedenica, a dodijeljene su i nagrade najboljim učenicima, po grupama i razredima.

Gosti svečanosti bili su i fudbaleri FK Sarajevo, a njihov golman, Dejan Bandović, poziv na priredbu je uzvratio pozivom učenicima na utakmicu Sarajeva protiv bijeljinskog Radnika, koja će se odigrati u nedjelju u 17 sati.

Nakon svečanosti, načelnik Hadžibajrić je presijecanjem vrpce otvorio učionicu u prirodi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: