Uz prisustvo imama
30

Dan šehida u Zenici obilježen vjerskim programom i polaganjem cvijeća

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Drugi dan Bajrama obilježava se i kao Dan šehida te je tim povodom na području Medžlisa islamske zajednice program obilježavanja počeo polaganjem cvijeća i učenjem odlomaka iz Kur'ana na spomen-obilježju Kameni spavač.

Zenički imami uz prisustvo građana Zenice te predstavnika udruženja šehida i boračkih udruženja te predstavnika gradske vlasti i političkih partija, danas su na spomen-obilježju u Zenici započeli cjelodnevni program aktivnosti obilježavanja Dana šehida, odnosno, dan onih koji su poginuli braneći državu Bosnu i Hercegovinu.

Na spomen-obilježju Kameni spavač imami sa područja zeničkog medžlisa proučili su odlomke iz Kur'ana nakon čega su brojne delegacije boračkih udruženja, udruženja šehida, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović te delegacije političkih subjekata, položili cvijeće i proučili Fatihu.

Nakon programa na Kamenom spavaču prisutni su se uputili na spomen-obilježje koje se nalazi na gradskom groblju Prašnice gdje će biti proučeni odlomci iz Kur'ana.

U 10.30 sati bit će upriličen prijem za porodice Zlatnih ljiljana u Medžlisu islamske zajednice Zenica, a u 12:45 sati u Čaršijskoj džamiji bit će proučena dova za sve šehide.