{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dan nezavisnosti BiH svečano obilježen u Norveškoj

F
FENA
2.3.2018. u 10:11
126
47
Dan nezavisnosti BiH svečano obilježen u Norveškoj
126
Dan nezavisnosti BiH svečano obilježen u Norveškoj
Savez udruženja građana Bosne i Hercegovine u Norveškoj, organizirao je u Oslu obilježavanje 1.marta, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Savez udruženja građana BiH u Norveškoj je najbrojnija organizacija koja okuplja bh. građane u ovoj zemlji, a među osnovnim zadacima Saveza je i obilježavanje relevantnih datuma iz bh. historije.

U ovogodišnjem programu manifestacije obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, učestvovao je i ambasador BiH u Norveškoj Nedim Makarević.

U svom obraćanju Makarević se osvrnuo na 26 godina nezavisnosti BiH te na izazove koji su pred nama, na naš neupitni europski put te pristup NATO-u, gdje upravo Norveška može izuzetno da pomogne. Naglasio je i značaj bh. dijaspore koja je izvanredno integrirana u norveško društvo te ukazao na problem asimilacije kojem bi se, kako je kazao, trebalo oduprijeti.

Na obilježavanju Dana nezavisnosti BiH u Oslu govorio je i počasni konzul BiH u Norveškoj Ivar Amundsen, koji se prisjetio teškog perioda devedesetih godina prošlog stoljeća te brojnih projekata koji su se iz Norveške uradili za BiH.

U umjetničkom dijelu programa nastupila su djeca, polaznici škole bosanskog jezika "Jabuka" sa prigodnim recitacijama i "Dame Instituta sevdaha" izvodeći domoljubne pjesme i recitacije uz pratnju Miralema Bećirovića Manifestacija se održala u "Litteraturhuset", jednom od najatraktivnijih društvenih objekata u centru Osla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: