Damir Nikšić se izvinio "partijskim drugovima i drugaricima"

Klix.ba
10.2.2019. u 15:46
317
265
Damir Nikšić se izvinio "partijskim drugovima i drugaricima"
317
Damir Nikšić se izvinio "partijskim drugovima i drugaricima" Foto: H. M./Klix.ba
Damir Nikšić, zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Skupštini KS, koji je na sinoćnjem zasjedanju glavnog odbora stranke izazvao incident, psovajući i vrijeđajući partijske kolege i novinare, danas se na javno izvinio putem svog Facebook profila.
"Izvinjavam se svim drugovima i drugaricama koje sam uvrijedio time što sam pomislio da rade za SDA i da su zapravo desničari. No nemam namjeru izvinjavati se nikom u SDP-u ko žmiri, prećutno ili otvoreno podržava neofašističku politiku i radi u interesu protivničke stranke. Nisam pristupio SDP-u da pazim šta i kako govorim protiv fašizma, da biram riječi pri njegovim osudama zato što bi se neko od članova mogao uvrijediti", rekao je Nikšić.

On je dodao "kome u SDP-u je bliži Busuladžić od Fuada Midžića ili Vojislava Kecmanovića Đede , taj nema šta da traži u SDP-u. To je moje mišljenje i žao mi je ako je ono manjinsko".

"Mislim da je više nego jasno da moj gnjev, nezadovoljstvo i psovke nisu bile upućene ni Bećiroviću, ni Imamoviću, ni gradskom odboru Tuzle, ni onim opštinskim odborima Tuzle koji su bili protiv koaliranja sa SDA, niti onim drugovima i drugaricama iz Sarajeva koji su protiv koalicije sa SDA, kao i protiv kukavičijeg jajeta da budemo opozicija u Sarajevu čim bi samo predali KS u ruke SDA. Posve je jasno da je moj, i ne samo moj gnjev, već gnjev onih koje zastupam i čiju sam poruku dosljedno prenio sinoć GO, bio usmjeren prema petokolonašima unutar SDP, agentima SDA koja je pružila pipke duboko unutar SDP-a i nastoji u njoj uspostaviti istu strahovladu koju provodi i van ove partije", istaknuo je.

Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH u Skupštini Kantona Sarajevo Damir Nikšić u petak navečer je došao na sjednicu partijskog Glavnog odbora. Ubrzo je došlo do incidenta koji je bio na granici fizičkog sukoba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (265)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: